| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Cum vi se par informatiile de la blogul http://turismro.blogspot.com ? |
| Foarte interesante |
|
50% |
[ 1 ] |
| Satisfacatoare |
|
50% |
[ 1 ] |
| Nu am citit |
|
0% |
[ 0 ] |
| Neinteresante |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Voturi totale : 2 |
|
| Autor |
Mesaj |
iubaretzu Turist
Data înscrierii: 11/Aug/2008 Mesaje: 12
|
Trimis: Mar Aug 12, 2008 8:09 pm Titlul subiectului: Vrancea-o destinatie pentru o vacanta interesanta |
|
|
|
Salut!
Ce spuneti de Vrancea?Eu zic ca merita o minivacanta in mtii Vrancei
Ceva mai multe info pentru doritori http://turismro.blogspot.com |
|
|
| Sus |
|
 |
 |
 |
Vali Turist expert
Data înscrierii: 16/Iun/2007 Mesaje: 50 Locație: Galati
|
Trimis: Mie Aug 13, 2008 12:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
E foarte frumos in Vrancea, dar ca de obicei aceleasi boli ale turismului in Ro: munti de pet-uri la cascada Putnei, abandon total sus in statiune la Soveja, marlani cu manele si gratare, mai putini totusi ca in alte parti. La Lepsa e totul scump, pentru ca e trendy, si in plus in weekend trebuie sa te calci pe gat pe sosea cu tot felul de cocalari cu masini fitzoase, care n-au loc de tine. Spre Soveja e mai liniste, drumul o placere, relieful mai domol, oameni mai de treaba. Cele mai frumoase amintiri din Vrancea le am de pe vremea excursiilor pionieresti . _________________ Fan Delta Dunarii  |
|
|
| Sus |
|
 |
iubaretzu Turist
|
Trimis: Mie Aug 13, 2008 12:31 pm Titlul subiectului: vrancea |
|
|
|
La fel ca si alte destinatii Vrancea sufera de "boala gunoaielor".E o buba foarte des intalnita care se datoreaza...turistilor.Poate fi tratata prin interesul nostru fata de natura.Dar atat timp cat turistii aleg destinatii in strainatate fara a cunoaste nici 10% din ce ofera meleagurile autohtone si asta doar pentru ca e trendy...e greu.Turismul romanesc se poate reabilita doar prin educarea turistilor si cultivarea interesului pentru natura. |
|
|
| Sus |
|
 |
Vali Turist expert
|
Trimis: Mie Aug 13, 2008 12:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Cred sincer ca turismul in Ro se poate reabilita doar prin atragerea turistilor straini. Romanii abia acum dau de gustul turismului "porcesc", dupa atatia ani de foame e normal sa plece afara sa caute all-inclusive, sa crape si sa bea pana se kk pe ei . In tara e cel mai usor sa mergi in weekend si sa iti bati joc de natura cu maneaua si grataru' ... Duminica am facut baie in Susita, a fost bestial, in schimb de la Valea Campului pana la Soveja, au inceput sa apara si pe aici cocalari. Totusi, valea Susitei pare ca va ramane mai ferita de jegosi decat valea Putnei. Oricum, Vrancea si Dobrogea sunt destinatiile mele preferate. _________________ Fan Delta Dunarii 
Ultima modificare efectuată de către Vali la Mie Aug 13, 2008 12:57 pm, modificat de 1 dată în total |
|
|
| Sus |
|
 |
iubaretzu Turist
|
Trimis: Mie Aug 13, 2008 12:49 pm Titlul subiectului: turisti straini |
|
|
|
Turistii straini vin in Vrancea mai mult sa vaneze...deci ii cam doare in basca de natura.Singurul lor aport la turismul romanesc sunt banii pe care ii aduc(pe care noi ii cheltuim la bulgari,greci,croati etc).Daca noi care traim pe aceste meleaguri nu sutem in stare sa ne intretinem potentialul natural turistic... atunci cine???? |
|
|
| Sus |
|
 |
Vali Turist expert
|
Trimis: Mie Aug 13, 2008 12:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Sincer? Intreaba ciorile care se aduna cu Mertz-uri si BMW-uri la Lepsa ce parere au de conservarea naturii . In general, mult hulitii rockeri, hipioti, motociclisti, etc sunt cei carora chiar le pasa de natura, din creierii muntilor pana in Delta. Sunt de acord ca trebuie sa ne intretinem potentialul natural, dar nu cu lipovenii care braconeaza in Delta sau hotii de lemne din zonele montane, ci cu turisti educati, cum am intalnit numeroase exemple in Delta sau in Ardeal.
Apropo, ar trebui sa postam pe aici ceva despre paradisul de pe Cheile Tisitei, drumul spre varful Goru, de mult imi doresc sa fac traseul asta, sa dau noroc cu ursu', sa ma pierd in salbaticie. De cand eram mic visez sa bantui muntii prin salbaticia lor, primul ghid Muntii Nostri pe care l-am cumparat pe vremuri fiind cel al Muntilor Vrancei  _________________ Fan Delta Dunarii  |
|
|
| Sus |
|
 |
iubaretzu Turist
|
Trimis: Mie Aug 13, 2008 1:18 pm Titlul subiectului: CHEILE TISITEI |
|
|
|
O sa scriu pe blog despre Cheile Tisitei pentru ca merita...dar trebuie sa ajung sa fac ceva poze  |
|
|
| Sus |
|
 |
ti_adm Site Admin
Data înscrierii: 18/Mai/2007 Mesaje: 100
|
Trimis: Mie Aug 13, 2008 5:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Am fost si eu acolo cu vre-o 10 ani in urma. Superba rezervatia. Apoi am urcar in munti vre-o 3 zile. Trasee pe unde nu mai trecuse cineva de saptamani/luni de zile etc.... Anyway....foarte frumoasa zona. |
|
|
| Sus |
|
 |
ti_adm Site Admin
Data înscrierii: 18/Mai/2007 Mesaje: 100
|
Trimis: Mie Aug 13, 2008 5:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Cat despre blog. Mie imi pare foarte ok. Articole de calitate ...doar doua insa... |
|
|
| Sus |
|
 |
iubaretzu Turist
|
Trimis: Mie Aug 13, 2008 10:26 pm Titlul subiectului: vrancea |
|
|
|
Mersi pentru apreciere...urmeaza ceva mai "exotic" din Vrancea.Multi vranceni nu au auzit despre zona pe care o voi descrie. |
|
|
| Sus |
|
 |
Vali Turist expert
|
Trimis: Joi Aug 14, 2008 6:30 am Titlul subiectului: |
|
|
|
Ar fi bine sa fie o zona inaccesibila by car, ca altfel se strica tot daca dau navala tartanii romani. O zona despre care nu se stie mai nimic este impozanta Magura a Odobestilor, care domina toata zona Focsani-Marasesti. Cred ca ar fi locuri de unde am avea niste perspective superbe asupra estului Romaniei, din cauza ca orizontul e complet liber spre est. La fel e pe Saua Tutuiatu din Muntii Macin, dar Magura Odobestilor e de peste 2 ori mai inalta. _________________ Fan Delta Dunarii  |
|
|
| Sus |
|
 |
iubaretzu Turist
|
Trimis: Joi Aug 14, 2008 10:20 am Titlul subiectului: magura Odobestiului |
|
|
|
Esti pe aproape...Este accesibila cu masina doar pana la un punct.Frumusetea zonei o descoperi cu piciorul insa."Tartanii" nu au ce cauta pe acolo ca nu au cum sa se "sparga" in figuri.  |
|
|
| Sus |
|
 |
Vali Turist expert
|
Trimis: Mie Aug 27, 2008 9:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Apropo, vrem sa mergem in toamna asta cateva zile pe Magura Odobestilor, dar nu stim de unde sa incepem. Pe Wikimapia se vede un drum de acces la vest de Odobesti: http://wikimapia.org/#lat=45.8273639&lon=26.9741821&z=12&l=0&m=a&v=2
Pozitia releului este eronata, releul e pe creasta principala. Daca stie cineva mai multe, cred ca ar fi interesant pentru multi amatori de drumetie adevarata. E un loc special, o inaltime de aproape 1000 de metri care se ridica direct in mijlocul campiei, deci perspectiva cred ca e de neegalat. Am avut un coleg mai in varsta care ne-a povestit cum a fost pe Magura cand era pionier, si la auzul suavei remarci "URSU BAAAAAAAA", profesorii erau campionii la fuga . Poate totusi n-o sa dam de Mos Martin... _________________ Fan Delta Dunarii  |
|
|
| Sus |
|
 |
 |
|