|
Forum Turism - TripInfo.ro Forum de discutii despre turism intern si extern. Comunitatea utilizatorilor romani de servicii turistice.
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
likkk
Data înscrierii: 18/Ian/2009 Mesaje: 1
|
Trimis: Dum Ian 18, 2009 3:16 pm Titlul subiectului: Vacanta de cosmar in Egipt cu J'Info Tours |
|
|
|
Am fost in Egipt in perioada 26 dec. 2008 - 4 ianuarie 2009 si as vrea sa va impartasesc din tzeapa pe care am luat-o de la J'Info Tours. Abia dupa ce ne-am intors am citit pe forumuri nenumarate post-uri ale unor nefericiti care se plang de servicii proaste de la J'Info de prin 2001. Iata ca multi ani mai tarziu, agentia asta continua sa pacaleasca noi si noi generatii de turisti idioti care nu citesc forumurile inainte de a apela la serviciile ei.
Sper ca multi sa citeasca acest post si poate, alegand alte agentii mai serioase, reusim sa-i bagam in faliment pe nesimtitii astia.
Egipt Revelion - calatorie rezervata prin J'Info Tours, in care conditiile de la fata locului s-au dovedit a fi diferite de cele promise la Bucuresti. Iata mai jos cateva diferente frapante pe care le consideram a fi intentionate.
Surpriza nr. 1
Plecarea din Bucuresti era programata pentru ora 6.30 dimineata, dar in ultimul moment am fost anuntati de o schimbare. Cum de obicei schimbarile nu se decid in avantajul clientului, a trebuit sa plecam la 20.30 si sa ajungem la Hurghada dupa 4 ore de zbor, in loc de 3 cate erau prevazute initial. Un calcul simplu ne arata ca ne-au disparut ca prin minune 14 ore din sejurul pentru care platisem. Inclusiv, evident, masa de seara de la hotel.
Cazarea de la hotelul Sultan Beach a fost sub asteptarile unui hotel de 4 stele, dar comparativ cu surprizele urmatoare, o putem considera satisfacatoare.
Surpriza nr. 2
Desi angajata agentiei care ne-a vandut pachetul ne-a asigurat ca nu mai sunt cheltuieli suplimentare, am avut surpriza sa ni se ceara, odata ajunsi in Egipt, cate 20 de euro de persoana pentru plata hamalilor si a diverselor bacsisuri. Asa considera agentia ca se castiga clienti, mintindu-i?
Surpriza nr. 3
Am dori sa stim de ce am platit pentru hoteluri de 4 stele, pentru a fi cazati in prima noapte din Cairo in cea mai ordinara cocina.
Hotelul Europa Cairo a fost un cosmar. In camera mocheta era smulsa si murdara, canapeaua era patata cu lichide dubioase, peretii murdari de cafea si scrijeliti cu pixul, sticla mesei de televizor sparta, cearsafurile neschimbate (desi impaturite frumos), iar patura si salteaua patului patate de sange inchegat. Nu i-am crezut pe colegii nostri ca au gandaci in camera pana nu am vazut si noi cativa pe langa farfuriile cu mancare, la masa de seara.
In urma scandalului, in urmatoarele doua nopti in Cairo am fost cazati intr-un hotel bun - Oasis. Nu acelasi tratament ne-a fost oferit si in noaptea de dupa.
Surpriza nr. 4
Pentru calatoria de noapte cu trenul dintre Cairo si Aswan aveam platite cusete. Spre surpriza noastra (nu si a ghidei, care stia ca rezervarile se fac cu doua luni inainte) a trebuit sa petrecem 13 ore intr-un compartiment insalubru, fara usa, cu mocheta si scaune murdare, fara loc pentru bagaje care au trebuit sa stea pe jos, luand din spatiul si asa limitat dintre scaune.
Contravaloarea cusetei platita la Bucuresti ne-a fost restituita de ghida ulterior. Noi credem ca agentia a luat de la noi banii pentru cusete, desi stia ca e prea tarziu pentru a le mai rezerva. Motivul? Daca nu aveam garantia ca dormim la cusete, nu am mai fi ales pachetul agentiei J’Info Tours. Agentia ne-a mintit intentionat pentru a ne convinge sa ne inscriem. Pe noi si pe inca alti 18 turisti care au platit in plus din Bucuresti pentru garantia unei calatorii confortabile.
Surpriza nr. 5
Vaporul croazierei Aswan-Luxor, desi afisa la receptie un semn de 5 stele, a fost departe de a oferi conditii de 5 stele. Sa spunem doar ca cearsaful de pe pat nu a fost schimbat, ci doar impaturit corect sa nu se observe, paturile erau ingrozitor de murdare iar la baie elementele de metal erau ruginite. Camera a trebuit sa fie schimbata, iar noua camera – in care am ramas pana la sfarsitul croazierei – nu avea incalzire si baia emana un miros pestilential. In conditiile in care noi am platit, chipurile, pentru vapor de 5 stele!
Alte surprize
In programul excursiei din Egipt au fost incluse ca obiective turistice obligatorii, sub nume pompoase precum “institut” sau “muzeu” urmatoarele: un magazin de papirus (popas de 2 ore), un magazin de parfumuri (o ora), un magazin de bumbac (o ora), un magazin de bijuterii (o ora), un magazin de alabastru (o ora si jumatate). Am petrecut peste 6 ore si jumatate din timpul nostru in magazine extrem de scumpe pe care nu le-am dorit, pentru ca de acolo isi iau comisioane ghizii egipteni! In schimb, in Muzeul de Egiptologie, unul dintre cele mai spectaculoase obiective, nu am avut la dispozitie decat 2 ore, iar pentru vizitarea mormintelor din Valea Regilor o singura ora!!
Valea Regilor nici macar nu a fost inclusa in programul standard al calatoriei, ci doar ca excursie optionala, care trebuia platita suplimentar. Iata o metoda destul de usoara de a face bani pe spinarea turistilor: le pierzi timpul platit deja in locuri neinteresante, ca pentru cele interesante sa scoata bani in plus.
Toate cele de mai sus s-au intamplat sub privirile ingaduitoare ale reprezentantului agentiei J’Info Tours. Oare putea cineva sa-si bata joc mai mult de timpul si de banii nostri?
Consideram ca agentia J’Info Tours a oferit in cunostinta de cauza un produs turistic inferior promisiunilor, bazandu-se pe indulgenta turistilor care vor “trece cu vederea” unele “greseli”. Nu este si cazul nostru. Acestea au fost greseli intentionate din care s-au castigat bani. Banii nostri. |
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
 |
Boogdi Turist
Data înscrierii: 14/Apr/2009 Mesaje: 31
|
Trimis: Joi Apr 16, 2009 6:09 am Titlul subiectului: |
|
|
|
Da! Alt tursit care sa plange de Egipt! Apropo linkk incearca sa te calmezi stiu ca vacanta ta sa dus naibii dar asta este , nu inteleg cum unuii oamenii prefera tarii mai sarace decat Romania care pe langa Egipt este
o a doua Germanie!
Da stiu acolo sunt piramide si mortii (mumii) care put dar nu stiu ce va atrage asa tare ! Cumva sa plecati de acolo cu antibiotice in fund din cauza gunoaielor si a infectiilor generale din orase!
A si inca un lucru... Egiptul in cultura mea generala este o tara cu religie musulmana , nu cred ca ati putut manca , carne de porc !
iar femeile au avut voie sa iasa afara fara sa isi acopere fata
Sincer am crezut ca Egiptul este un fel de Paradisul Africii dar s-a schimbat in Iadul Africii.
Invatatura de minte pt cei care aleg Africa destinatie turistica.
In africa ai avea de vazut poate Savana si animalele dar va sfatuiesc faceti-va vaccinele contra malariei si a sidei ca aia din Africa nu stiu cum sa scape de bolile astea! |
|
|
| Sus |
|
 |
Mateea Turist
Data înscrierii: 17/Apr/2009 Mesaje: 14 Locație: Iasi
|
Trimis: Lun Apr 27, 2009 2:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Iti inteleg indignarea. Si eu am avut un oarece soc anul trecut. Am ales Agentia Calibra, dar remarc acum ca nu am avut nici pe departe aceste "surprize". Prin comparatie, incep sa ma simt bine in pielea mea (apropo de capra vecinului...).
Departe de mine dorinta de a parea rea sau sarcastica, am vrut sa iti raspund pentru ca apreciez foarte mult curajul celor care, dupa ce au fost dezamagiti de un produs sau serviciu, isi anunta dezamagirea si nu se resemneaza ca baciul moldovean. Eu nu am facut-o, dar ma bucur ca nu am facut-o, pentru ca acum imi dau seama ca se putea si mai rau.
Oricum, prin felul meu de a fi sunt o optimista si inca mai sper ca este loc de servicii decente oferite de romani. |
|
|
| Sus |
|
 |
dansid73
Data înscrierii: 10/Ian/2011 Mesaje: 1
|
Trimis: Lun Ian 10, 2011 8:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Chiar nu sunt pacute deloc acemenea surprize mai ales cand esti pe pamant strain _________________ Oferte Egipt |
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
|
|