Pagina de start a forumului Forum Turism - TripInfo.ro Forum Turism - TripInfo.ro
Forum de discutii despre turism intern si extern. Comunitatea utilizatorilor romani de servicii turistice.

FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
 Cele mai noi subiecte pe Tripinfo.ro 

Lista agentii de turism din Romania. Lista siteuri cu harta Romaniei.
Portal cu oferte inchirieri masini in Romania.

Va rog intrati sa ajutama cu cateva chestii

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum Turism - TripInfo.ro -> Alte destinatii externe
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Boogdi
Turist

Data înscrierii: 14/Apr/2009

MesajTrimis: Mar Apr 14, 2009 2:30 pm    Titlul subiectului: Va rog intrati sa ajutama cu cateva chestii Răspunde cu citat (quote)

Ok ,am multe de pus deci rabdare !
Cand eram mic nu puteam sa merg nicaieri deoarece eram foarte bolnavicios iar acum cand sunt si eu pe picioarele mele ori nu am timp sa merg nicaeri ori nu am bani suficenti! Acum a aparut o lumina la capatul tunelului intunecat , adica mi s-a propus o excursie : Oradea(de unde sunt originar) - Budapesta - Bratislava - Praga si apoi un drum spre Viena pe parcursul a 4 zile. Merg la sfarsitul lunii mai. Doamne abia astept . Pretenii , parintii si rudele ma sustin mi-au dat bani m-au felicitat dar totusi mie frica de anumite lucruri.
Ok , acum incep adevaratele intrebari de activare a substantei cenusii din maduva spinarii( LOL Laughing )
1. Nu stiu sa vorbesc prea bine alta limba in afara de romana (si pe aia o pocesc) si lalaiesc putina engleza de genuL " Hi , My name is Bogdan" ,
" I'm ... years old" si " I'm from Romania" .
Vreau sa ma lamureasca cei care au fost deja cum ma pot intelege cu strainii !
Cand o sa ma duc si am sa iau ceva iar o problema , nu stiu numerele in engleza ce fac o pun pe vanzataore sa imi scrie pe o foaie cat trebe sa platesc in cifre
2.Ce ma fac cu banii , trebe sa ii schimb normal , dar in ce…. in euro ca aia se cam folosesc in europa .
In Ungaria trebe sa i schimb in froint sau in euro!
In Slovcia si Cehia ce se foloseste.
Ce sa fac sa i schimb acasa banii sau in tara respectiva!
3.Nu sunt major deci ce acte trebe sa imi fac !
Daca am buletin mai trebe si pasaport avand in vedere ca Ungaria , Cehia , Slovacia si Austria sunt tarii ale U.E si se calatoreste cu buletinul.
Am nevoie de adeverinta de la parinti ca am voie sa ies din tara!
….o mica problema am auzit ca imi trebuie adeverinta de la ambii parinti , iar tata e plecat de acasa pt 2 luni deci nu ajunge in mai cand trebuie predate actele pt plecarea din tara. Ce fac acum.
4. Tarile acestea am azuit ca sunt cele mai frumaose din Europa , vreu imrpesii de la ceii care au fost , monumente care trebuie vizitate, tot tacamul!
5.Cum se trece granita , din cate stiu nu prea ne sporta ( pe romani) straini , din cate am azuit chiar sunt unii romani care la granita au fost dati jos si le-au fost luat la puricat absolut tot ce aveau si masina la fel.
Asa trebuie sa faca cei de la granita sau nimeni nu suporta romanii.

Eu nu ma duc cu vreo agentie de turism ci cu un grup de 45 de personae , deci va da-ti seama ca nu e cum mergi la o agentie de turism care te lamureste cand ai ceva ce nu sti.
Deci daca e sa fac u nrezumat intrebarile sunt:
1.Cum sa ma descurc cu cei din strainatate atata timp cat nu stiu engleza prea bine.
2. Cand am sa iau suveniruri eu nu stiu numerele numai In romana! Ce fac.
3.Banii unde e mai profitabil sa ii schimb in Romanai inainte de palcare sau in tara respective.
4.De ce acte am nevoie.
5.Ce obiective , muzee merita vizitate.
6. E usor sa treci granita sau e cum te-ai lupta cu morile de vant.
Va rog sa imi raspundeti la intrebari, si imi cer scuze ca vam deranjat dar e pt prima data cand plec din tara si sunt entuziasmat. Atat de entuziasmat incat m-am uitat pe net la itinerary sunt peste 1000 km. Apoi tot timpul ma gandesc la Praga si Viena , astfel incat nu mai pot face treburile mele pt ca tot timpul visesz cu ochii deschisi!
Daca cumva se anuleaza excursia cerd ca imi dau cu capu lde peretii!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ti_adm
Site Admin

Data înscrierii: 18/Mai/2007

MesajTrimis: Mar Apr 14, 2009 2:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

1.Cum sa ma descurc cu cei din strainatate atata timp cat nu stiu engleza prea bine.
te descurci mai greu, dar nu imposibil, stai cu grupul si poate stie cineva engleza sau alta limba straina mai bine.
Iei si tu numai pe acelea la care stii pretul. Sau te uiti la casa cand platesti, ar trebui sa poti vedea pretul total in cifre
3.Banii unde e mai profitabil sa ii schimb in Romanai inainte de palcare sau in tara respective.
In ungaria poti platit si in euro in unele locuri. Cred totusi ca ar trebui sa ai si ceva forinti la tine, in fctie de cat stai in Ungaria. Nu stiu sigur daca Cehia a trecut la euro. Daca nu, ar trebui sa aplici aceeasi regula. Eu as schimba banii in Romania, mai ales forintii cred ca este usor sa-i schimbi.
4.De ce acte am nevoie.
Nu sunt sigur dar cred ca trebui acceptul ambilor parinti la notariat. daca mergi cu un grup ar trebui ca organizatorul sa iti spuna exact.
Cauta pe net si vezi in fctie de timp, program etc. ceva vizite ar trebui sa fie deja in pragramul excursiei, avand in vedere ca inteleg ca este excursie organizata.
E simplu daca ai actele necesare. Buletinul ar trebui sa fie suficient.

Avand in vedere ca nu ai f. multa experienta in materie de vizite in strainatate, iti recomand calduros sa stai cat mai mult cu grupul si sa ai tot timpul ceva bani in moneda locala sa poti da un telefon macar daca e nevoie.
Sus
Boogdi
Turist

MesajTrimis: Mar Apr 14, 2009 3:05 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mersi de raspunsuri! Mult de tot!
Sus
matei_iurea
Turist

Data înscrierii: 04/Apr/2009

MesajTrimis: Mie Apr 15, 2009 1:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

prietene, am sa fac zilele astea un review de calatorie al Vienei.
Am sa scriu exact cum a fost si ce am gasit. Sper sa afli lucruri cat mai interesante!
Ca un alt sfat, ia-tiun ghid de conversatie si incearca sa memorezi cele mai uzuale cuvinte. Ai sa vezi ca o sa te ajute enorm.
Boogdi
Turist

MesajTrimis: Mie Apr 15, 2009 2:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

o multumesc , astept sa imi scri! Smile
Sus
gusterix
Turist

Data înscrierii: 20/Mai/2008
Locație: Braila

MesajTrimis: Lun Iun 15, 2009 9:46 pm    Titlul subiectului: Re: Va rog intrati sa ajutama cu cateva chestii Răspunde cu citat (quote)

Boogdi a scris:
Ok ,am multe de pus deci rabdare !
Cand eram mic nu puteam sa merg nicaieri deoarece eram foarte bolnavicios iar acum cand sunt si eu pe picioarele mele ori nu am timp sa merg nicaeri ori nu am bani suficenti! Acum a aparut o lumina la capatul tunelului intunecat , adica mi s-a propus o excursie : Oradea(de unde sunt originar) - Budapesta - Bratislava - Praga si apoi un drum spre Viena pe parcursul a 4 zile. Merg la sfarsitul lunii mai. Doamne abia astept . Pretenii , parintii si rudele ma sustin mi-au dat bani m-au felicitat dar totusi mie frica de anumite lucruri.
Ok , acum incep adevaratele intrebari de activare a substantei cenusii din maduva spinarii( LOL Laughing )
1. Nu stiu sa vorbesc prea bine alta limba in afara de romana (si pe aia o pocesc) si lalaiesc putina engleza de genuL " Hi , My name is Bogdan" ,
" I'm ... years old" si " I'm from Romania" .
Vreau sa ma lamureasca cei care au fost deja cum ma pot intelege cu strainii !
Cand o sa ma duc si am sa iau ceva iar o problema , nu stiu numerele in engleza ce fac o pun pe vanzataore sa imi scrie pe o foaie cat trebe sa platesc in cifre
2.Ce ma fac cu banii , trebe sa ii schimb normal , dar in ce…. in euro ca aia se cam folosesc in europa .
In Ungaria trebe sa i schimb in froint sau in euro!
In Slovcia si Cehia ce se foloseste.
Ce sa fac sa i schimb acasa banii sau in tara respectiva!
3.Nu sunt major deci ce acte trebe sa imi fac !
Daca am buletin mai trebe si pasaport avand in vedere ca Ungaria , Cehia , Slovacia si Austria sunt tarii ale U.E si se calatoreste cu buletinul.
Am nevoie de adeverinta de la parinti ca am voie sa ies din tara!
….o mica problema am auzit ca imi trebuie adeverinta de la ambii parinti , iar tata e plecat de acasa pt 2 luni deci nu ajunge in mai cand trebuie predate actele pt plecarea din tara. Ce fac acum.
4. Tarile acestea am azuit ca sunt cele mai frumaose din Europa , vreu imrpesii de la ceii care au fost , monumente care trebuie vizitate, tot tacamul!
5.Cum se trece granita , din cate stiu nu prea ne sporta ( pe romani) straini , din cate am azuit chiar sunt unii romani care la granita au fost dati jos si le-au fost luat la puricat absolut tot ce aveau si masina la fel.
Asa trebuie sa faca cei de la granita sau nimeni nu suporta romanii.

Eu nu ma duc cu vreo agentie de turism ci cu un grup de 45 de personae , deci va da-ti seama ca nu e cum mergi la o agentie de turism care te lamureste cand ai ceva ce nu sti.
Deci daca e sa fac u nrezumat intrebarile sunt:
4.De ce acte am nevoie.
Va rog sa imi raspundeti la intrebari, si imi cer scuze ca vam deranjat dar e pt prima data cand plec din tara si sunt entuziasmat. Atat de entuziasmat incat m-am uitat pe net la itinerary sunt peste 1000 km. Apoi tot timpul ma gandesc la Praga si Viena , astfel incat nu mai pot face treburile mele pt ca tot timpul visesz cu ochii deschisi!
Daca cumva se anuleaza excursia cerd ca imi dau cu capu lde peretii!

Nu stiu sa vorbesc prea bine alta limba in afara de romana (si pe aia o pocesc) " , dar nici sa scrii nu prea stii! Nu esti roman? Cati ani ai?
Urmeaza sfatul adminului si stai cu grupul!
Bafta!

Tu nu numai ca nu vorbesti prea bine romana "
diana_olivia
Turist

Data înscrierii: 24/Noi/2009
Locație: Cluj

MesajTrimis: Joi Ian 07, 2010 10:52 am    Titlul subiectului: Buna Răspunde cu citat (quote)

Un loc in care te descurci fara cunostinte de engleza,e chiar l aei acasa, englezii sunt primitori si inteleg si limbajul semnelor sa zic asa, adica explicandu le aratandu le cu mana ce vrei. Intra pe
http://www.cottage-wales.com/ ,are si pagina in limba romana, si vezi despre ce vb.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum Turism - TripInfo.ro -> Alte destinatii externe Ora este GMT
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum

Subiecte similare
 Subiecte   Răspunsuri 
Nu sunt mesaje noi Cateva expresii , cuvinte in bulgara 12