|
Forum Turism - TripInfo.ro Forum de discutii despre turism intern si extern. Comunitatea utilizatorilor romani de servicii turistice.
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
darkstar_tfd VIP
Data înscrierii: 14/Iun/2007 Mesaje: 328 Locație: http://www.vjonline.eu
|
Trimis: Sâm Iul 14, 2007 1:23 pm Titlul subiectului: Uricani |
|
|
|
Ma trezesc dimineata fara sa imi dau seama exact de cat e ceasul. Poate sa fie la fel de bine 6 sau 10 pentru ca nu imi dau seama din cauza zonei muntoase . Aici mereu dimineata e umbra si racoare , chiar daca e vara. Daca ma uit pe geam , nu gasesc aproape pe nimeni afara. Doar cei care ingrijesc florile din parc , comunitarul de serviciu la paza parcului si eventual cei care matura strazile daca au ajuns cumva pe portiunea de drum din fata blocului meu.
Daca ies pe balcon, peisajul din cartier nu e unul chiar grozav. Jos , aproape langa bloc este o mica piata acoperita care insa nu mai functioneaza . Nu mai sunt pietarii de odata. Deh` , acum exista aprozare si cam atat. In stanga o mica alee inconjurata de gard viu si in rest doar pamant acoperit de iarba si de umbra unor copacei abia plantati. La 20 de metri, tot spre dreapta incep betoanele , garaje , o casa in constructie. Cand sunt gata si garajele , incepe un mic deal, acoperit insa de garduri de cotete ale locatarilor blocurilor din apropiere. Deh` , omu incearca sa traiasca cum poate mai bine si o gaina si doi purcei fac diferenta. Pe "varful" primului deal sunt asezate haotic lemne si pietre. Odata a fost o cale ferata aici , acum nici macar suruburile de la sine nu le mai gasesti. Mai departe , tot catre dreapta incepe adevaratul urcus . Munte incepe sa isi arate fortele , imi spune ca el domina aici. Cand eram mai mic , pe acolo imi faceam iernile , cu sania.
In fata , cum ies pe balcon vad Scoala NR 2 a orasului. Mare , vopsita in alb , se remarca fata de celelalte cladiri. Iti poti da seama usor ca este o institurie pentru ca a fost vopsita recent. Daca privesti mai cu atentie, in dreapta scolii se afla si sala de sport , recent construita. In rest , blocurile de un gri inchis , afumate in trecut si de la centrala pe baza de carbuni care ne "incalzea" ( daca pot sa ii spun asa ) iarna apartamentele.
Acum centrala nu mai functioneaza , iar blocurile au ramas la fel de gri.
Inspre dreapta , cartierul pare mai viu. Un parc mare cu locuri de joaca pentru copii , dar si cu portiuni de flori ( care da, chiar sunt inflorite ) si gardulet viu care dau un farmec aparte zonei. Hintele sunt inca pastrate bine , nu sunt "burlane" lupte , ca doar este acolo zi si noapte un comunitar care sa le pazeasca. Altfel se gaseau "smecherii" de cartier care sa se distreze pe seama lor. Daca privesti insa si dupa parc observi 3 blocuri masive care insa nu sunt inca terminate , dar nu sunt nici in constructie. Recent au fost cumparate de "nu-stiu-ce-firma". Consiliul local le-a dat pe degeaba. 3 blocuri la pretul unui singur apartament din Timisoara. Spera si consilierii si primarul ca pana la urma o sa termine cineva constructia , pentru ca fiind si aproape de intrarea in oras , nu arata grozav.
La parterul blocului , un bar si o terasa. Da , vara este frumos , este lume destula pentru ca , caldura face pofta de bere. Insa ca de obicei , sunt si aici "smecherii de cartier" care mai ales noaptea cauta scandal. Ii ignori , sunt peste tot , dar prezenta lor nu schimba nimic inspre bine .
End of part 1 of the story.
Cam asa arata imprejurimile blocului meu. O sa postez despre intregul oras , despre bune si rele , despre zonele frumoase de munte pline de conifere , dar si despre cele intoxicate de minele de carbune. _________________ Used cars | Piese auto | Hoteluri Bucuresti | Harta Timisoara |
|
|
| Sus |
|
 |
 |
 |
Alice VIP
Data înscrierii: 19/Iun/2007 Mesaje: 368 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Sâm Iul 14, 2007 4:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
|
|
| Sus |
|
 |
bogdan78 VIP
Data înscrierii: 27/Iun/2007 Mesaje: 226
|
Trimis: Dum Iul 15, 2007 11:33 am Titlul subiectului: |
|
|
|
Frumoasa descrierea...mai ales la sfarsit
| Cod: | | Da , vara este frumos , este lume destula pentru ca , caldura face pofta de bere |
_________________ Cu respect ,
Bogdan |
|
|
| Sus |
|
 |
darkstar_tfd VIP
|
Trimis: Dum Iul 15, 2007 1:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
| bogdan78 a scris: | Frumoasa descrierea...mai ales la sfarsit
| Cod: | | Da , vara este frumos , este lume destula pentru ca , caldura face pofta de bere |
|
Ummm , esti ironic ?!
Nu sunt nici poet nici scriitor si nici nu am timpul necesar sa compun articole perfecte, pentru ca am si eu de lucru , ca tot omul. Se intampla sa fac si greseli in incercarea mea de a prezenta rapid. _________________ Used cars | Piese auto | Hoteluri Bucuresti | Harta Timisoara |
|
|
| Sus |
|
 |
bogdan78 VIP
Data înscrierii: 27/Iun/2007 Mesaje: 226
|
Trimis: Dum Iul 15, 2007 8:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Scuza-ma daca am fost ironic , dar nu asta a fost intentia mea. _________________ Cu respect ,
Bogdan |
|
|
| Sus |
|
 |
darkstar_tfd VIP
|
Trimis: Mie Iul 18, 2007 11:42 am Titlul subiectului: |
|
|
|
Okay , sa continuu story`ul
Imprejurimile , cred ca v-ati dat seama cum sunt , cam cum arata. O sa trec mai departe , o sa merg drept inainte. Cartierul in care locuiesc nu e chiar zona centrala , e undeva mai spre marginea orasului. Oricum sunt cam 300 de m pana la drumul principal din oras ( oras de munte => un singur drum luuuung si pe stanga si pe dreapta lui multe blocuri ). Daca ajung la "main road-ul" "townului" venind dinspre cartierul meu , ma aflu in centrul unei intersectii. Ca urmare , pot sa merg inspre stanga sau inspre dreapta. La stanga este mare parte din orasel , inspre dreapta este fatada blocurilor inca neterminate care se vad de la balconul meu + inca vreo cateva blocuri cu o arhitectura mai interesanta. Apoi un pod care traveseaza Jiul ( e pod rutier cu 2 benzi deci sa nu va ganditi ca ar fi ceva de genul : 4 scanduri peste oleaca de apa ) si drumul national "nu stiu care". Merg in fiecare zi pe acolo dar nu ii stiu numarul. O sa ma uit si o sa va anunt. Dupa pod este din nou o intersectie , pentru ca micul meu orasel are si sosea de centura . Pe partea cealalta a drumului de centura mai sunt cateva blocuri mai vechi ( printre primele din istoria orasului , asa numita zona : Sterminos ) si cateva case cu niste curti mai mici. De asemenea acolo sunt amplasate si nelipsitele baruri si garaje  _________________ Used cars | Piese auto | Hoteluri Bucuresti | Harta Timisoara |
|
|
| Sus |
|
 |
derek Turist expert
Data înscrierii: 19/Iun/2007 Mesaje: 111
|
Trimis: Mie Iul 18, 2007 4:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Frumoasa descrierea, stau si eu prin zona si am vazut Uricaniul destul de des ( mai ales cand ma duc spre Baraj sau spre Cariera ) . |
|
|
| Sus |
|
 |
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
|
|