| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
Lucian Cluj Turist
Data înscrierii: 18/Aug/2007 Mesaje: 9 Locație: cluj
|
Trimis: Sâm Aug 18, 2007 9:14 pm Titlul subiectului: Parteneri pentru calatorii in jurul lumii |
|
|
|
Salut,
am 32 ani si sunt muscat de virusul calatoriilor. Pana in acest moment am vizitat aproape toata Europa si de acum inainte doresc sa incep sa colind lumea. Doresc sa incep cat mai repede si sa dedic acestei pasiuni cat mai mult timp cu putinta. Ce ma intereseaza intr-o calatorie este in primul rand sa cunosc locuitorii dintr-o anume destinatie si sa incerc sa le inteleg viata. Vacantele All Inclusive nu sunt de loc pe gustul meu!
Daca mai este cineva pe o minte cu mine, sa ma caute... |
|
|
| Sus |
|
 |
 |
 |
Laura VIP
Data înscrierii: 27/Iun/2007 Mesaje: 432
|
Trimis: Dum Aug 19, 2007 3:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Povesteste-ne ce tari ai vizitat si unde te-ai cazat ? Ai fost cu cortu' ? Te-ai cazat la localnici ? _________________ Niciodata nu-i prea tarziu |
|
|
| Sus |
|
 |
Lucian Cluj Turist
|
Trimis: Lun Aug 20, 2007 7:00 am Titlul subiectului: |
|
|
|
Pana acum, in Europa, am calatorit foarte mult cu trenul, cu bilete Interail (valabile o luna pe toate caile ferate europene, fara limita de kilometri). In general era o noapte pe tren de distanta lunga, o noapte in pensiune, bed & breakfast (gasite prin ghidurile Let's Go sau Lonely Planet). Am vizitat toate tarile Europei, mai putin Norvegia, Irlanda, Albania si tarile din fosta Uniune Sovietica. Pentru a cutreiera lumea nu trebuie sa ne imaginam ca implica costuri mari, cu exceptia locurilor super turistice, cazarea si mancarea in majoritatea tarilor asiatice, africane sau latino americane sunt mult mult mai ieftine decat in Europa. Pana la urma conteaza mult ce isi doreste fiecare de la o calatorie: daca iti doresti sa vezi si sa cunosti, o poti face pe bani putini, daca iti doresti super confort si super servicii, aia, intr-adevar costa. |
|
|
| Sus |
|
 |
Alice VIP
Data înscrierii: 19/Iun/2007 Mesaje: 368 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Lun Aug 20, 2007 10:56 am Titlul subiectului: |
|
|
|
| Lucian Cluj a scris: | | daca iti doresti sa vezi si sa cunosti, o poti face pe bani putini, daca iti doresti super confort si super servicii, aia, intr-adevar costa. |
Depinde si de om...Mie de exemplu o parte din concediu imi place sa merg undeva cat mai departe de casa...si sa lenevesc . De asemenea imi place sa si cutreier prin locuri unde n-am mai fost vreodata si sa admir diverse lucruri... |
|
|
| Sus |
|
 |
darkstar_tfd VIP
Data înscrierii: 14/Iun/2007 Mesaje: 328 Locație: http://www.vjonline.eu
|
Trimis: Lun Aug 20, 2007 7:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Chestia asta la care te gandesti tu implica inmafara de o finantare foarte buna si o gramada de timp liber de care multi dintre noi nu dispun din cauza locurilor de munca.
Spre exemplu daca tu esti profesor....poate ( si zic poate ! ) ai o luna la dispozitie sa te plimbi pe unde iti vrea inima. Insa altii dintre noi poate nu sunt la fel de norocosi.
Oricum , macar sa ma bucur din povesti ca un copil mic , mai spune cum a fost prin calatoriile astea ale tale in Europa , ce ti-a placut cel mai mult  _________________ Used cars | Piese auto | Hoteluri Bucuresti | Harta Timisoara |
|
|
| Sus |
|
 |
Lucian Cluj Turist
|
Trimis: Mar Aug 21, 2007 11:52 am Titlul subiectului: |
|
|
|
Intr-adevar, timpul poate fi o problema! Totul depinde insa de cum poti sa ti-l organizezi. Daca iti alegi, de exemplu, concediul de odihna pe un an in luna martie sau octombrie, cand nici un coleg de-al tau n-ar avea nevoie, cred ca nu ar fi nici un impediment sa ai 21 zile + weekenduri + 15 zile fara salar (sau medical ... ) si uite 2 luni!. Din punct de vedere al banilor, iese mai ieftin decat un concediu clasic! De exemplu, vara trecuta am stat 5 zile la mare in Portugalia cu 5 eur/zi! Exista in toata lumea plin de campinguri, hostels si multe alte variante de cazare ieftina. Pentru mancare exista supermarketuri, piete, fast food-uri, cantine (pe care le gasesti in Lonely Planet sau pe forumurile de calatorie). Obiectivele turistice costa intradevar, cu toate ca, si in acest caz poti profita de zile gratuite sau sa te alaturi unui grup pentru a beneficia de un tarif de grup. In ceea ce priveste transportul, exista passurile acestea pe trenuri sau pe retelele de autocare si zborurile low cost. Cu avioanele se mai poate face o smecherie - te postezi de dimineata intr-un mare aeroport pe care sunt multe zboruri charter, si la fiecare zbor intrebi daca nu le-a ramas un loc liber. Nu se poate, sa nu gasesti, din maxim cateva incercari 1-2 locuri pe care le platesti cu cat vrei tu (deobicei o atentie pentru cel de la ghiseu + taxele de aeroport). Locul pe avion, ca zboara gol sau ocupat, pentru ei e chiar tot una. Placerile calatoriilor nu le prea pot exprima in cuvinte: e un sentiment de libertate, de impingere la extrem a unor senzatii puternice. |
|
|
| Sus |
|
 |
ruthless VIP
Data înscrierii: 19/Iun/2007 Mesaje: 230
|
Trimis: Mar Aug 21, 2007 8:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Interesanta smecheria cu locul liber la avion...o sa o incerc si eu cand o sa am ocazia... Totusi sa dau un ex. daca biletul de avion e 70 E , "atentia" pentru cel de la ghiseu cat sa fie ? 30-40 E ? |
|
|
| Sus |
|
 |
lumi Turist
Data înscrierii: 20/Aug/2007 Mesaje: 18
|
Trimis: Mie Aug 22, 2007 6:38 am Titlul subiectului: |
|
|
|
Lucian , este nemaipomenit cum calatoresti tu . Asa face si fratele meu , mi-ar placea si mie enorm, dar asta este .
Astept sa citesc toate impresiile tale , sa scrii negresit aici !
Calatorii superplacute ! |
|
|
| Sus |
|
 |
SkinBlue VIP
Data înscrierii: 07/Iun/2007 Mesaje: 204
|
Trimis: Joi Aug 23, 2007 7:19 am Titlul subiectului: |
|
|
|
Nu ma pot abtine : te admir..As vrea sa am si eu libertatea pe care o ai tu, insa eu sunt incorsetat...munca...munca....si doar in week end sunt liber |
|
|
| Sus |
|
 |
Lucian Cluj Turist
|
Trimis: Joi Aug 23, 2007 10:55 am Titlul subiectului: |
|
|
|
Va multumesc tuturor.
Mi-am programat pentru luna octombrie vreo 10 zile in Maroc + o traversare a Saharei pana la Dakar (Senegal), in total 25 zile. O sa va povestesc! |
|
|
| Sus |
|
 |
Laura VIP
Data înscrierii: 27/Iun/2007 Mesaje: 432
|
Trimis: Joi Aug 23, 2007 11:04 am Titlul subiectului: |
|
|
|
D-abia astept sa te intorci , sa ne povestesti cum a fost si cat te-a costat aceasta excursie...Cine stie...pe viitor poate o sa ma alatur si eu... _________________ Niciodata nu-i prea tarziu |
|
|
| Sus |
|
 |
Lucian Cluj Turist
|
Trimis: Mar Noi 06, 2007 5:04 pm Titlul subiectului: m-am intors |
|
|
|
Am revenit din turul meu de 6 saptamani prin Africa. A fost de vis!
Anul viitor vreau sa merg cu transsiberianul din Moscova pana in China si sa ma invart putin pe acolo. Total 5 sapt, candva in septembrie-octombrie.
Vine cineva cu mine? |
|
|
| Sus |
|
 |
Alice VIP
Data înscrierii: 19/Iun/2007 Mesaje: 368 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Joi Noi 08, 2007 6:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Cam care ar fii costurile acestei expeditii ? |
|
|
| Sus |
|
 |
lumi Turist
Data înscrierii: 20/Aug/2007 Mesaje: 18
|
Trimis: Mie Noi 21, 2007 1:29 pm Titlul subiectului: Re: m-am intors |
|
|
|
| Lucian Cluj a scris: | Am revenit din turul meu de 6 saptamani prin Africa. A fost de vis!
Anul viitor vreau sa merg cu transsiberianul din Moscova pana in China si sa ma invart putin pe acolo. Total 5 sapt, candva in septembrie-octombrie.
Vine
cineva cu mine? |
amanunte , te rugam amanunte , despre turul prin africa !
scrie tot , tot !
multumim! |
|
|
| Sus |
|
 |
 |
|