|
Forum Turism - TripInfo.ro Forum de discutii despre turism intern si extern. Comunitatea utilizatorilor romani de servicii turistice.
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
PYRAMISA
Data înscrierii: 26/Aug/2008 Mesaje: 1
|
Trimis: Mar Aug 26, 2008 10:16 am Titlul subiectului: NU ALEGETI EGYPT! |
|
|
|
Buna!
Ne-am intors de curand din EGYPT- HURGHADA. Am fost intr-o vacanta de 7 zile la hotel PYRAMISA ,5 stele, all inclusiv. Aproape nimic de reprosat. Camere curate, piscina superba, peisaj minunat, plaja curata, apa limpede, mancare... orientala:)
darrrrrrrrrrr... in momentul in care ai pasit afara din hotel te izbeste mizeria, jegul si tigania... la tot pasul.
primul soc.. mai mic.. a fost orasul HURGHADA un bazar in care fie ca alegi magazine fara preturi neafisate , fie ca le alegi pe cele cu preturi afisate si nenegociabile tot acolo ajungi.
pentru ca, cei care negociaza ... le umfla bine de tot inainte si daca nu esti genul care sa negociezi la sange..iti lasa ei ceva acolo dar tot pacalit esti. deci.. eu vi le recomand pe cele cu preturi afisate si putin negociabile.
In aceasta "minunata" statiune.. jegul este peste tot.. oamenii dorm in strada.. n-au lumini in casa.. si nu pentru ca sunt saraci, or fi.. dar sunt LENESI. joaca carti inconjurati de mormane de gunoi.
asta a fost experienta HURGHADA.. a urmat experienta CAIRO pana unde ne-am dus cu un autocar kamicaze 500 km prin desert. Soferii sunt nebuni.. circula fara lumini , fara regului si absolut INCONSTIENTI.
Convoiul de autocare pazit este o mare pacaleala.. intr-adevar sa formeaza ,in sensul ca se alineaza autocarele..dar in cativa km..nu mai stau ei chiar atat de aliniati si cat despre paza... iti vine si sa razi.. doi soldati parliti cu uniforme albe murdareeee intr-adevar inarmati..dar va spun eu ca daca era vreunul cu gand rau pe acolo.. o pateam ..cu tot cu paza lor .
am ajuns in CAIRO.. capitala cu 22 milioane de locuitori.. niste mizerabili.. oricum mizeria nu v-o pot descrie in cuvinte, va spun doar ca un miros oribil te urmarea permanent, Nilul era ..absolut mizerabil.. isi arunga gunoaiele in Nil...saracau in unele zone nici nu mai are apa..e absorbita de mizeriile aruncate.
tot in Cairo e Muzeul de Egiptologie.. ma rog aici.. nimic de comentat .. daca esti pasionat de ce e acolo, mai putin ca erau 50 grade inauntru , nici o urma de adiere de vant.
am ajuns de aici..in scurt timp la vestilete piramide. la care..nici nu te poti bucura de moment , de insemnatate sau de peisaj.. pentru ca tigani..de toate varstele trag de tine in toate partile..ba sa-ti ia sapca sa ti-o inlocuiasca cu baticurile lor..cica pe gratis in semn de prietenie si apoi nu mai scapi pana nu i dai 5 dolari.. ba alti "binevoitori" iti iau din mana aparatul foto sa-ti faca poze asa cum numai ei stiu..si la fel nu mai scapi... si peste toate ... mizerie de camila si putoare peste tot.
In piramida nu se putea intra pentru ca... nu mai aveau bilete ) de rasul lumii..
am plecat si de la piramide.. sa luam masa in Cairo la un restaurant rezervat de agentia CALIBRA. un restaurant din care daca mancai.. boala scria pe tine. MIZERABIL!!! cred ca nici canalizare n-avea pentru ca putea exact ca in canal.
Nu va mai spun ca vizitele la diverse fabrici de parfumiri si pietre semipretioase sunt niste TZEPE! parfumurile pe care le testati sunt esente si restul sunt niste apa parfumata.. alegeti mai bine DUTYFREE pt parfumuri:)
In alta zi am facut scufundari.. aici nimic de reprosat.. instructorii s-au purtat impecabil.. erai in siguranta si la 7 m sub apa:) asta a fost frumos.. merita incercat. Marea rosie este vestita pentru frumusetea coralilor si a pestilor.
In concluze.. hotelul PYRAMISA vi-l recomand daca totusi vreti sa incercati aceasta experienta din care 100% va intoarceti bolnavi...
dar eu zic.. feriti-va de EGYPT!!!
 |
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
 |
Vera08
Data înscrierii: 15/Dec/2008 Mesaje: 4
|
Trimis: Lun Dec 15, 2008 11:59 am Titlul subiectului: |
|
|
|
Subscriu 100% la cele scrise mai sus. Din pacate asta e realitatea Egiptului si n-o poti ignora. Cu toate ca am citit ce au mai scris forumistii despre Egipt, am incercat sa le urmez sfaturile dar din pacate n-am prea reusit. Spre ex. n-am reusit sa negociez pretul la un sfert din cel cerut de vinzatori. Cu toate astea multumesc tuturor celor care au postat sfaturi pe acest forum si pe altele. Mi-au fost de mare folos. Cel putin m-am putut pregati psihologic pt.aceasta calatorie. Insa eu, mai optimista din fire, am dat mai degraba crezare unor pictograme idilice ca cea descrisa de user-ul lorelei si rau am facut. Adevarul e ca-ti piere cheful si de ceiut si de cafea egipteana, servita de vinzatori, cind esti hartuit din toate partile sa dai bacsis si ti se servesc preturi umflate de cel putin 5-6 fata de cele din Europa. |
|
|
| Sus |
|
 |
Mateea Turist
Data înscrierii: 17/Apr/2009 Mesaje: 14 Locație: Iasi
|
Trimis: Lun Apr 27, 2009 3:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Mergeti in Egipt! Daca nu vreti sa iesiti din hotel (si eu sunt prima care iese la un shopping!!!), aveti acolo tot ce va doriti. Dar de ce merita: au o mare superba, curata, te inconjoara pestisorii imediat ce intri in apa. Poti face scufundari pe langa recifuri de corali, unice in partea asta de glob! Ca sa ii vezi in alta parte, iti trebuie mult mai multi bani!
Dar cand esti in fata piramidelor sau ai sansa sa intri in ele, simti milenii de istorie cum ti se desfasoara ca un papirus in fata.
Nu ai ce face: vrei asa ceva, te duci in Egipt! E bine sa citesti inainte forumuri, pentru a-ti distruge usoara imagine idilica pe care ti-o vand agentiile de turism. Dar dand la o parte mizeria in care traiesc, tiganeala cu care se tocmesc ... ramane Egiptul! Cei ce il populeaza acum nu sunt, din pacate, la inaltimea gloriosilor lor inaintasi. Dar ce sa-i faci? Numai acolo sunt piramidele, numai acolo e templul de la Abu Simbel...
Sa regret ca am fost acolo?! Niciodata! |
|
|
| Sus |
|
 |
vilasantana Turist
Data înscrierii: 21/Feb/2011 Mesaje: 6
|
Trimis: Lun Feb 21, 2011 11:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Cred ca in imprejurarile actuale foarte putini turisti merg la Egipt. Speram ca totul se va schimba in bine. Pentru mine cu siguranta raman un loc de vizitat! |
|
|
| Sus |
|
 |
crama Turist expert
Data înscrierii: 10/Feb/2011 Mesaje: 53 Locație: Predeal
|
Trimis: Joi Feb 24, 2011 8:01 am Titlul subiectului: |
|
|
|
odata cu inlaturarea lui Mubarak am vazut ca lucrurile au inceput sa se mai linisteasca. sper ca in curand sa se revina la normal. egiptul totusi este o tara frumoasa care are multe de aratat. _________________ Cazare Predeal Cazare Bran Moeciu Cazare |
|
|
| Sus |
|
 |
inlume Turist expert
Data înscrierii: 01/Iun/2011 Mesaje: 97 Locație: România
|
Trimis: Mie Iun 01, 2011 8:14 am Titlul subiectului: |
|
|
|
Da s-au linistit lucrurile , pacat ca nu mai sunt zboruri de la noi , Abia spre toamna se vor introduce cursele charter _________________ Impresii si oferte de vacanta hoteluri si destinatii |
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
|
|