Pagina de start a forumului Forum Turism - TripInfo.ro Forum Turism - TripInfo.ro
Forum de discutii despre turism intern si extern. Comunitatea utilizatorilor romani de servicii turistice.

FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
 Cele mai noi subiecte pe Tripinfo.ro 

Lista agentii de turism din Romania. Lista siteuri cu harta Romaniei.
Portal cu oferte inchirieri masini in Romania.

Impresii despre Sousse

Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum Turism - TripInfo.ro -> Tunisia
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
bogdan78
VIP

Data înscrierii: 27/Iun/2007

MesajTrimis: Sâm Iul 07, 2007 12:52 pm    Titlul subiectului: Impresii despre Sousse Răspunde cu citat (quote)

Tocmai m-am intors din Sousse. Cine doreste informatii despre calatorie , ma poate intreba.
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Laura
VIP

MesajTrimis: Sâm Iul 07, 2007 12:55 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ce agentie ai ales si de cate zile a fost sejurul ?!
bogdan78
VIP

MesajTrimis: Sâm Iul 07, 2007 12:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Agentia a fost Best Reisen si sejurul a fost de 7 zile. Ma "declar" multumit de aceasta agentie si ii acord o bila alba
Alice
VIP

Data înscrierii: 19/Iun/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm Iul 07, 2007 12:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

bogdan78 a scris:
Agentia a fost Best Reisen si sejurul a fost de 7 zile. Ma "declar" multumit de aceasta agentie si ii acord o bila alba

Eu am avut probleme cu aceasta agentie. Avionul a avut o intarziere de 7 ore...
Sus
bogdan78
VIP

MesajTrimis: Sâm Iul 07, 2007 12:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Deh....fiecare cu "norocul" lui...
Laura
VIP

MesajTrimis: Sâm Iul 07, 2007 1:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cum este plaja ?
bogdan78
VIP

MesajTrimis: Sâm Iul 07, 2007 1:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Plaja este curata...la fel si apa. Daca doriti sa va cumparati ceva de pe acolo sa aveti amintire din Tunisia, la bazaruri va recomand sa negociati cu vanzatorii deoarece primul pret care vi-l spune , este foarte mare.
Laura
VIP

MesajTrimis: Sâm Iul 07, 2007 1:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am citit undeva ca apa atunci cand se incalzeste apar niste meduze de diverse culori , iar de cele de culoare albastra trebuie sa ne ferim. Adevarat?!
bogdan78
VIP

MesajTrimis: Sâm Iul 07, 2007 1:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da , asa este. Scuze ca am omis sa va pun in tema cu acest lucru
Laura
VIP

MesajTrimis: Sâm Iul 07, 2007 1:37 pm    Titlul subiectului: De asemenea mai sun Răspunde cu citat (quote)

De asemenea mai sunt probleme si cu clima lor. Foarte cald , atat ziua cat si seara. Daca nu esti cazat la un hotel care are AC , greu reusesti sa adormi din cauza caldurii.
maktoub

Data înscrierii: 10/Aug/2008
Locație: Sousse

MesajTrimis: Dum Aug 10, 2008 5:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu sunt neaparat probleme cu clima. Vara, temperaturile sunt in general de 30-35 de grade. Rareori, mai ales cand bate scirocco, temperaturile ajung pt. 2-3 zile la 38-40 de grade. In rest, soarele este mai puternic decat in Romania, chiar si la o temperatura similara. Temperaturile ridicate se pastreaza, cu mici variatii, pana in octombrie inclusiv.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
getaway

Data înscrierii: 25/Aug/2008

MesajTrimis: Lun Aug 25, 2008 9:00 am    Titlul subiectului: Re: Impresii despre Sousse Răspunde cu citat (quote)

[quote="bogdan78"]Tocmai m-am intors din Sousse. Cine doreste informatii despre calatorie , ma poate intreba.[/quote]

Buna,

Pe 3 Sept eu si prietenul meu plecam in Sousse, ne-am cazat la Marhaba Club. Voiam sa stiu referitor la preturile din Sousse daca ai ceva detalii. Ma refer care sunt preturile in oras la mese, la bauturi (suc, bere, cafea...), daca e adevarat ca doar intr-un singur loc poti bea bere si sticla e f mica. Am inteles ca gasesti ieftin sa inchiriezi o masina.
Iar se zicea ca poti negocia pretul f mult in bazar cu vanzatorii.
Cam cum e apa, e curata? Cum sunt oamenii, e chiar asa murdam in afara lantului hotelier orasul?
Sorry, multe intrebari, stiu, dar aia cu banii ma intereseaza ca sa stiu ce bani sa imi iau pt 8 zile. Noi la hotel avem demipensiune.

Mersi.
Sus
lumi
Turist

Data înscrierii: 20/Aug/2007

MesajTrimis: Lun Mar 16, 2009 10:37 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

miine plec in vacanta la Sousse ! o sa vin cu impresii . am emotii mari , merg pentru prima data cu avionul ! Very Happy
Sus
ti_adm
Site Admin

Data înscrierii: 18/Mai/2007

MesajTrimis: Lun Mar 16, 2009 4:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Concediu placut.

Stai linistita cu avionul. Chiar daca o sa para un pik ciudat ceea ce se intampla, ideea e ca e. extrem de sigur zborul. Tre sa zbori zilnic nu shtiu cate mii de ani ca sa ai "sansa" ca sa se intample ceva nasol.
Sus
lumi
Turist

Data înscrierii: 20/Aug/2007

MesajTrimis: Lun Mar 30, 2009 9:41 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ti_adm iti multumesc ! am vazut mesajul tau inainte de a pleca si m-am bucurat mult de incurajare! Smile

EXPERIENTA MEA TUNISIANA

de cind ma stiu am fost fascinata de tot ce este cu iz oriental , de musulmani , de arabi , de desert ,tuaregi si tot ce are legatura cu astea.nu am putut sa facem vacante prin aceste tinuturi din multe cauze : copii mici , apoi copii mai mari dar artisti cu turnee care trebuiau sustinute cu bani de cheltuiala , apoi alte si alte investitii materiale pina in acest an cind ne-am hotarit : TUNISIA ,hotel MARHABA , extrasezon . dupa ce am citit tone de informatie am stiut ca asta este pentru noi ca prima experienta si cu un pret relativ mic.
fratele meu a fost si anul trecut tot in tunisia ,i-a placut asa de mult ca si-a luat concediu si am plecat toti trei.in ziua de dinaintea plecarii am primit de la agentie vestea ca ne-au schimbat hotelul si ne vor caza la la orient palace de 5 stele .nu m-a incintat ideea ,dar asta era ,am avut ocazia sa vedem doua hoteluri pentru ca pe fratele meu nu l-au mutat.
am plecat cu mare frica de avion inspre budapesta la aeroport , am lasat masina intr-o parcare privata si ieftina in apropiere de aeroport . dupa ce am indeplinit ritualul de imbarcare am plecat , imi parea rau ca era noapte si nu pot sa vad lumea de sus Very Happy ,dar nu mai imi era frica .
la hoteluri ne-au dus cu autocare ,fratele meu a ramas la marhaba si noi am continuat inspre orient palace , eram stressati deoarece grupul era pentru unguri si nu prea intelegeam , dar ne-am descurcat pina la urma .

eram fascinata de atita amabilitate si prietenie din partea personalului tunisian , extraordinar . camera era foarte mare ,cu vedere inspre oras peste care apunea spectaculos soarele . stiam ca daca pun in pasaport 5 sau 10 euro primeam o camera cu vedere la mare dar noi nu am vrut in mod deosebit.
a doua zi dupa ce am luat micul dejun , ne-am intilnit cu fratele si am plecat sa cunoastem orasul , neputindu-mi lua ochii de la oameni , care sunt deosebit de frumosi si prietenosi . am ajuns si in medina unde am negociat si mi-am cumparat hainele lor , din acel moment eram de-a lor chiar daca nu stiam sa imi pun corect esarfa pe cap . si sotul meu si-a pus esarfa , noi fiind bruneti amindoi nu ne credea nimeni ca suntem romani , ne spuneau egipteni sau iranieni.dupa ce vorbeam mai mult cu ei vedeau ca intr-adevar suntem romani.
pe terasele lor am baut tone de cafea si ceai , nu stiu cum am rezistat Very Happy

ne-am interesat sa inchiriem o masina pe trei zile , apoi am vizitat hotelul marhaba , gradina lui si plaja si am ajuns la concluzia ca imi place mai mult decit la 5 stele chiar daca nu are covoare pe jos , atmosfera nu este asa formala si oamenii mai simpli .dar specific din nou ca oamenii sunt peste tot extrem de prietenosi si serviabili si de o mare frumusete .

a doua zi am plecat la tunis pe niste sosele de vis , am parcurs in tunisia peste 1200km si nu am gasit nici o groapa , politia ne oprea sa dea mina cu noi si sa ne intrebe daca totul este in regula , ne urau drum bun . ne simteam printre prieteni , vorbeam o engleza amestecata cu faranceza si era bine. am umblat mult prin satele lor si prin piete ca sa cunoastem oamenii , asta vroiam eu. preturile prin pietele lor sunt foarte mici , am cumparat multe curmale cu 1 dinar kg. am stat pe terase si am baut tone suc proaspat stors din portocale rosii cu jumate de dinar paharul imens. le lasam la toti bacis , iar ei se bucurau nespus, am vizitat sidi bou said si cartagen. bazarul din medina din tunis este superb , iar mirosul de betisoare este mai placut decit mi-am imaginat eu vreodata .

am ajuns seara la hotel ,iar a doua zi la 6 30 urma sa plecam in desert.

dupa ce am vizitat el jem , pe drum am oprit unde se facea miel la gratar , delicios , iar oamenii extrem de prietenosi , te faceau sa te simti in mare siguranta. dupa multe opriri in sate si piete care nu sunt puncte turistice ,am ajuns la matmata si am vizitat o casa troglodita , apoi am ajuns in oaza la douz. am gasit statia de camile Very Happy si am plecat calare in desert . nu am cuvinte sa descriu desertul, oricit as incerca nu pot reda atita frumusete , nici povestea mea nu poate reda totul , cuvintele strica totul.

mi-a placut enorm roba cu care ne-au imbracat si esarfa rosie cu care ne-au legat sa nu respiram nisip , si daca nu ar fi batut vintul cu nisip eu tot as fi vrut sa ma leg peste fata .
un spectacol super ne-a facut si un tuareg care a venit acolo pe dune cu calul , ne-a dus in galop pe fiecare contra cost bineinteles. este fascinant sa vorbesti cu un om caruia nu ii vezi numai ochii negri intunecati, deosebit de sinceri si prietenosi , il invidiam pe sotul meu care are ochii negri , eu am ochii albastri.
am plecat din douz sa cautam cazare in oaza kebili ca sa o cunoastem si pe aceasta . am gasit la un hotel unde am negociat pretul apoi l-am rugat pe unul de acolo sa ne duca undeva sa mincam traditional , hotelul nu servea numai mic dejun. dupa ce ne-a dus la un restaurant si ne-am asigurat ca nu este nici o problema sa ne intoarcem pe jos ,am degustat delicioasele feluri de mincare . trebuie sa precizez ca nu prea sunt femei pe strada , in baruri nici atit si cred ca eram o ciudatenie ca femeie cu val care fumeaza in bar cu doi barbati , ma simteam privita dar nu am simtit nici urma de pericol sau ceva vulgar niciodata. eu nu suport vulgarul sub nici o forma.

la intoarcere ,destul de tirziu , aerul era cald ,din minarete se faceau rugaciuni ,miliarde de greieri cintau , erau miliarde de stele iar noi ,trei romani mergeam agale printre plantatiile de palmieri.am uitat sa spun ca hotelul avea piscina cu apa termala si era deschisa non stop, iar noi am petrecut o gramada de noapte in ea.

a doua zi am plecat inspre sousse cu mare parere de rau . am vizitat oaza tozeur si multe ,multe sate si piete de unde mi-am cumparat multe amintiri .am ajuns la hotel si am participat efectiv la un spectacol cu fachiri . m-au luat animatorii de mina si m-au urcat pe scena fara sa pot zice nimic . a trebuit sa fac echilibristica pe un fachir care statea pe niste tepi , pe sticla sparta ,asta nu prea mi-a placut ,o sala intreaga facea poze.

ultimele doua zile le-am petrecut prin medina si pe plaja , dar sufletul meu a ramas in desert si in oaze .ma voi intoarce cu siguranta in desert .
zborul inapoi a fost spectaculos pentru ca era zi si am vazut lumea de sus Very Happy , mediterana cu insule ,muntii cu zapada ,un pic din marea egee in grecia , muntii din bulgaria si dunarea.fratele meu avea gps iar cind mi-a zis ca avem915kmla ora si la altitudinea de11000m mi-a fost rau.am facut escala la bucuresti ,apoi am plecat inspre budapesta de unde ne-am luat masina.am ajuns in deva pe la 3 dimineata iar copii ne asteptau cu mincare si prajituri.
nu imi vine sa cred ca a trecut asa repede , mi-a placut enorm si a fost mult mai bine de cum m-am asteptat .
imi pare rau ca orice as povesti este foarte mult diminuat ,iar ceea ce am trait eu imi ramine in suflet .
recomand tunisia tuturor celor care apreciaza simplitatea ,sinceritatea si tuturor celor care nu au nevoie de lux pentru a se simti bine .recomad masina inchiriata numai daca sunt buni soferi .este foarte ieftin .
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum Turism - TripInfo.ro -> Tunisia Ora este GMT
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum

Subiecte similare
 Subiecte   Răspunsuri 
Nu sunt mesaje noi Opinii despre Costinesti 6
Nu sunt mesaje noi despre croatia 0