Pagina de start a forumului Forum Turism - TripInfo.ro Forum Turism - TripInfo.ro
Forum de discutii despre turism intern si extern. Comunitatea utilizatorilor romani de servicii turistice.

FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
 Cele mai noi subiecte pe Tripinfo.ro 

Lista agentii de turism din Romania. Lista siteuri cu harta Romaniei.
Portal cu oferte inchirieri masini in Romania.

Hotel Alutus - Motel Capela Rm Valcea Dezastruuuuuuu

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum Turism - TripInfo.ro -> Alte destinatii din Romania
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
alutusc-capela

Data înscrierii: 28/Ian/2009

MesajTrimis: Mie Ian 28, 2009 1:59 pm    Titlul subiectului: Hotel Alutus - Motel Capela Rm Valcea Dezastruuuuuuu Răspunde cu citat (quote)

Cazul “Alutus” a ajuns pâna la Cotroceniposted by hotelalutus on Jan 25

Cazul “Alutus” a ajuns pâna la Cotroceni
http://www.hotel.alutus.tourneo.ro/F_New/?ecran=12

STANESCU DORIN 04.11.2007 01:11:44

MARE MIZERIE,OSPATARI CARE HABAR N-AU SA SERVEASCA SAU SA VORBESCA CU UN CLIENT,MANCARE FOARTE PROASTA.
DAR PRETURILE SUNT MAI MULT DECAT PIPERATE.
E CEL MAI VARZA HOTEL IN CARE AM STAT.
DACA AJUNGETI IN VALCEA OCOLITI ACEST HOTEL ALUTUS!!!!!!

Client de week-end-ul trecut 16.07.2007 12:07:36

MARE-MARE ATENTIE LA ACEST HOTEL!
M-am cazat in el, am lasat bagajele si apoi am fost plecat la distractie pana dimineata. Pe la 5 cand m-am intors am gasit usa de la camera deschisa si un nene beat dormind la mine in pat. Receptionerul m-a ascultat in timp ce se juca de zor solitaire, reusind dupa vreo 10 min de insistente sa cheme un bodyguard. Cu atata buna vointa din partea lor a trebuit sa dau cu mana mea musafirul afara. Bine inteles ca amandoi au fost suparati pe mine ca i-am deranjat, iar despre betivul adormit am aflat ca era contabil la hotel.
A 2-a zi am gasit iar camera descuiata si hainele ratacite (de data asta a fost doar camerista).
Asadar, daca va place sa dormiti in peisaj comunist, mizerie crunta si sa va treziti cu betivi in camera voastra alegeti cu incredere acest HOTEL ALUTUS !

Unknown 27.08.2006 21:08:14

Let’s say AVERAGE

Anonim 05.07.2006 23:07:05

Chiar nu merita banii. Nici macar pentru un hotel de 2*.E o mare teapa.E enorm de scump pentru ce ofera. Sigur n-am sa mai calc pe-acolo.

C. V. Albulescu 24.11.2005 14:11:27

Pentru un hotel de 2* merita banii. M-ai trebuie facute niste imbunatatiri ca de fapt in toata tara.
Multumesc

http://www.rezervarihotel.ro/Hotel-Alutus-…comentarii.html

Vlad

Oribil,am avut o experienta proasta atit la cazare in sauna,cit si la masa unde ne-am saturat de asteptat si am fost furati la nota de plata.dracul o mai venii la voi,ca noi nu!Mai bine la pensiunea Maria sau Valentina. Generala

johana-Sibiu Va recomand sa ocoliti locatia decit sa plecati traumatizati psihic si nervos.Impreuna cu familia am petrecut clipe de cosmar de care nu vreau sa imi mai amintesc.Rusine turismului Valcean cu asemenea locatie!Veniti domnule patron cu echipa de angajati la specializare la Sibiu ca aveti ce invata si apoi practicati tarife ca la hotel Ramada. Generala

vali

Sunteti prea de treaba fratilor .Io unu sunt asa de suparat pe cacatul ala de Minea ca daca am sa il mai vad cu siguranta am sa i trosnesc botul Io nu am lucrat p acolo decat vreo 2 luni la calculator si deja ma saturasem App Minosule ti-ai mai facut pile iar la Finante de nu taie nimeni p’acolo bonuri si chitante pe botezuri , nunti ,kefuri ??? Si ma mai intreb ceva …….de ce nu zice nimeni nimik de prostitutia de acolo frate ??? ca era Sucleanta ala adevarat peste p’acolo si toate se intamplau cu acordul lui Minosu ca saracul de el nu avea nici macar o camera ocupata Confused))))))))))))))

http://www.forumturism.ro/index.php?t=msg&…7f4ecdac#msg_65

“Terapie anti-stres la Alutus”Eduard Ovidiu Ohanesian - 2008-01-09
http://www.zonainterzisa.ro/articole483/Terapie-anti-stres-l a-Alutus

Daca te apasa stresul, ai probleme cu sistemul nervos sau pur si simplu vrei sa petreci Revelionul cu iubirea vietii tale intr-un orasel linistit, patriarhal ca Ramnicu Valcea, gandeste-te de doua ori inainte. S-ar putea sa nimeresti la hotelul Alutus din centrul capitalei raketilor informatici, cum a fost denumit orasul in presa.
Hotelul se afla aproape de piata centrala, unde, luminat de tone de beculete colorate, un indicator marcheaza simbolic drumul catre suratele noastre europene: Paris, Londra, Vie - na sau Praga. Uniunea Europeana 0 Km” ne anunta ace - lasi indicator. Mesajul vrea sa spuna ca valcenii sunt europeni cu acte in regula de circa un an de zile. Terapia incepe chiar la intrarea in hotel, unde receptionera frangandu-si mainile de emotie, te inteapa cu aproape 2 milioane de lei vechi pentru o camera insalubra. Apa calda? Daca nu este, che - mam instalatorii”, se balbaie ea. Gandesti ca pretul este pe masura locatiei centrale a hotelului, dar te lamuresti imediat. Lifturile hotelului stau sa cada. Dupa ce am urcat, unul dintre ele a ramas intre etaje. Bine ca n-am fost noi!”, i-am multumit Celui de Sus. La etajul intai, ne astepta o camera cu pat matrimonial. Am trecut cu fundul prin el, ne-am facut o cruce si am mers la etajul urmator. Am avut timp sa observam ca baia nu avea perdea. Brida agatata neglijent de perete mai pastra o urma vaga din zdreanta perdelei de la dus. La etajul doi au numai camere cu doua paturi. Acelasi pret, dar macar nu cazi cu patul. Din hol te izbeste mirosul fetid de mucegai si mobila veche. Fotoliile de pe vremea Impuscatului” au pernute din material plastic. Paturile rezista eroic, dar la o privire mai atenta descoperim gauri in pereti. Arcurile otelite ale saltelelor antice au cedat sub greutatea vreunui client cu gabarit depasit si au penetrat lateral cearceafurile pana la tencuiala. Instalatiile sanitare sunt o ruina. Se pare ca proprietarii hotelului si-au pus in cap sa ne scape de dependenta de apa calda. Dupa ce robinetele incinse iti cad pe picioare, iti dai seama ce norocos ai fost. Daca nu cedau suruburile ruginite, puteai ramane fara piele pe degetele de la maini. Oricum ai face, este aproape imposibil sa obtii temperatura necesara unui dus de bun simt. Apa vine pe teava prea rece sau prea fiarta. Iti dregi nervii intinsi si te strecori de sub dus cu mare atentie, fara sa atingi paravanele din material plastic. Se desprind atat de usor! Deasupra capului, pe tavan, o pata neagra de igrasie iti arata locul de provenienta a damfului igrasios. Chiuveta kitsch in forma de scoica albastra cu picior-peste este singurul accesoriu care-ti reda increderea in propria igiena. Vasul toaletei imens este acoperit cu un capac de WC minuscul. Mai e ceva… Ai grija sa nu te spijini de pereti, pentru ca risti sa te prabusesti odata cu faianta dezlipita. Pro - soa pele albe, frumos impaturite, arata bine. Mai bine ramaneau asa! Cineva si-a lustruit pantofii cu ele. Exista o explicatie: cutia de lemn in care stateau odata periile si crema pentru pantofi zace goala, aruncata intr-un colt pe hol. Cat despre instalatiile electrice, nu trebuie sa-ti faci griji. Toate prizele sunt smulse din pereti, iar veioza de langa pat se aprinde cu intermitenta. Vocea ratiunii te indeamna sa nu atingi partea metalica, daca nu vrei sa-ti petreci Revelionul pe un pat de spital, electrocutat. Eventual renunta sa le mai folosesti. La miezul noptii, dupa un concert cu Red Nex si circa 30 de minute de artificii colorate, iesi inghetat din multime calcand pe un covor gros de cioburi de sticle de sampanie. E frig de crapa pietrele, dar indicatorul european din piata este un adapost mai sigur decat camera de la Alutus.

Cateva feedback- uri despre Hotel Alutus si Hotel Capela Rm Valcea postate pe

http://www.tourneo.ro

Jandarm 24.11.2007 16:11:14

Ce se poate intampla cand te grabesti ?
Anul trecut de Revelion cu cateva zile inainte cautam din colt in colt pe internet oferte care sa ne faca cu ochiul (nu chiar asa de piperate si cat mai aproape de casa deoarece slujba nu ne permite perioade de relaxare prea mari).Am vazut oferta de la Hotel Alutus care suna O.K .Am facut rezervarea ,am platit nu inainte de ne mai asigura inca o data daca totul este exact asa cum este specificat in oferta .A venit si Revelionul si desigur ne-am adunat toata Unitatea (de Jandarmi) nimic nu prevestea insa ce avea sa se intample .
Am avut de toate ( ospatari care s-au luat la cearta cu noi ,aurolaci ce veneau la cersit ,colegi ce si-au iesit din normal si au inceputa sa se bata ,si o servire demna de cartea recordurilor)
Petrecerea a inceput la ora 19.30 - 20 cu aproximatie iar noi am fost serviti abia la ora 23.30 iar d’atunci mancarea s-a tot lasat asteptata ca in final 90% din colegii mei sa plece fara a manca aproape nimic .Si subliniez ca totul a fost platit.Stiu ca parea o poveste dar este adevarata ,organizatorul d’atunci Domnul Beucan va poate confirma . Chiar si Domnul Colonel Idu Ion Inspectorul Sef cred ca -si aduce aminte

Agent de turism 16.11.2007 09:11:40

Stimati colegi in ultimi ani umbla zvonul ca la Hotel Alutus si Hotel Capela din Rm Valcea conditiile de cazare sunt din ce in ce mai proaste ,calitatea serviciilor prestate …mai mult decat indoielnica .Stiam bine acest lucru insa din punct de vedere al locatiilor turistice corespunzatoare -aproape inexistente- in acest oras am continuat sa directionam clientii nostrii catre cele doua locatii specificate mai sus .Din partea clientilor insa semnalele de alarma au fost din ce in ce mai vehemente .In urma cu cateva luni -agentia la care lucrez o sa o mentin totusi anonima - am descoperit cu stupoare ca hotelurile practica preturi preferentiale /ocazionale ( si am sa explic -orice client poate negocia tariful camerei precum ne-a informat un client fidel.Aceasta politica disperata se para ca este aplicata de conducerea unitatii cu succes in detrimentul nostru ) In permanenta am avut plangeri de la clientii nostri referitoare la conditiile de cazare si am sa expun doar cateva din “micile probleme”
-caldura din camere iarna ( mai degraba frigul)
-caldura din camere ( vara e ca si cum ai inchiria o sauna -nu au aer conditionat)
-baile vechi si neingrijite
-iar daca sunt noi ATENTIE MARE pentru ca se poate sa alunecati in apa care nu reuseste sa se scurga datorita finisajelor foarte proaste
-in cazul in care intrati in camera Nu uitati sa inchideti usa deoarece in acest hotel angajatii se simt ca la ei acasa si dau busna peste clienti in camere
-gandaci si soareci pot fi colegii dumneavoastra de camera
-lipsa totala a mijloacelor de informare ( internet, televizoare mult prea mici si dereglate care dupa informatiile noastre beneficiaza de un pachet restrans de programe )
-luminile mult prea slabe de pe holuri si din camere
-lifturile care se comporta ca adevarate capcane (sunt foarte vechi si se blocheaza frecvent )

Agent de turism 16.11.2007 09:11:13

-baile din receptii sunt de o mizerie crasa
-lenjeria sa spunem ca este curatica insa de slaba calitate si cam arsa /rupta
-cameristele nu te deranjeaza ( nici ca le vezi - eventual sa –ti iei cu tine produse de facut curatenia …….. )
-la bai se pare ca nu au auzit de Deodorant WC
-in Restaurant se pare ca problemele sunt si ma grave
-de la clienti care sunt contrati de ospatari pana la clienti care pleaca fara a servi micul dejun pentru ca ospatarii /bucatarii nu au deschis .
Este o lista ( Neagra ) foarte bogata
-climatul (clienti dubiosi -parca certati cu legea - se comporta ca la ei acasa ( urla,te acosteaza fara motiv e.t.c)
Am intalnit clienti furiosi care au spus ca au plecat cu pureci ,cu boli de piele ……am auzit poate mult prea multe asemenea reclamatii la adresa acestor doua locatii ( si am patimit prea mult din cauza lor ) asa ca fac acest anunt de S. O. S pentru toata lumea . Concluzia este evidenta

DEACONU MARIA 16.11.2007 08:11:58

Hotel Capela de juma de stea. Am stat intr-o camera, cu paturi si cearceafuri mai vechi decat la bunica, incredibil de mizerabil. Un televizor care era mai mic decat telecomanda. La baie a tras vecinu de sus apa la toaleta si mirosea la mine in camera a rahat. Mancarea a fost ok, ca-mi era foame rau poate. De la intrarea in hotel m-a intampinat un izz de toaleta publica infundata. Alte comentarii nu mai trebuiesc, va poftesc sa-l vizitati, doar, si sa va faceti o parere.Si ca totul sa fie la superlativ in momentul in care am intrat in camera am am tras patura de pe pat ………nu stiu nici acum de ce nu mi-am ascultat instinctul de “prima impresie” - de sub patura a tasnit un sobolan .Nu va pot explica in cuvinte ………….
Am chemat pe cineva din partea hotelului ,si am avut “on®oarea sa vina chiar directoarea care poate ca prea stanjenita de ce s-a intamplat m-a facut teoretic chioara ( spunand ca poate ca nu am vazut eu bine -datorita luminei foarte slabe din camera - si poate ca asa a a fost dar era numai o vietuitoare din padure )
Jalnic
jalnic
jalnic

MARE MIZERIE,OSPATARI CARE HABAR N-AU SA SERVEASCA SAU SA VORBESCA CU UN CLIENT,MANCARE FOARTE PROASTA.

M-am cazat in el, am lasat bagajele si apoi am fost plecat la distractie pana dimineata. Pe la 5 cand m-am intors am gasit usa de la camera deschisa si un nene beat dormind la mine in pat. Receptionerul m-a ascultat in timp ce se juca de zor solitaire, reusind dupa vreo 10 min de insistente sa cheme un bodyguard. Cu atata buna vointa din partea lor a trebuit sa dau cu mana mea musafirul afara. Bine inteles ca amandoi au fost suparati pe mine ca i-am deranjat, iar despre betivul adormit am aflat ca era contabil la hotel.
A 2-a zi am gasit iar camera descuiata si hainele ratacite (de data asta a fost doar camerista).
Asadar, daca va place sa dormiti in peisaj comunist, mizerie crunta si sa va treziti cu betivi in camera voastra alegeti cu incredere acest HOTEL ALUTUS !

ionela avram 04.04.2007 14:04:54

un hotel comunist pot sa zic
nici macar nu au restaurant
nu am sa mai trec pe la acest hotel niciodata

Let’s say AVERAGE

Chiar nu merita banii. Nici macar pentru un hotel de 2*.E o mare teapa.E enorm de scump pentru ce ofera. Sigur n-am sa mai calc pe-acolo.

Pentru un hotel de 2* merita banii. M-ai trebuie facute niste imbunatatiri ca de fapt in toata tara.
Multumesc

[Updatat la data de: Fri, 07 March 2008 18:49]

http://www.camerehotel.ro/hotel_ALUTUS-Rm.%20Valcea_25.html

Slabbb
Hotel de juma de stea. Am stat intr-o camera, cu paturi si cearceafuri mai vechi decat la bunica, incredibil de mizerabil. Un televizor care era mai mic decat telecomanda. La baie a tras vecinu de sus apa la toaleta si mirosea la mine in camera a rahat. Mancarea a fost ok, ca-mi era foame rau poate. De la intrarea in hotel m-a intampinat un izz de toaleta publica infundata. Alte comentarii nu mai trebuiesc, va poftesc sa-l vizitati, doar, si sa va faceti o parere. PS, am fost cazat acolo de catre firma mea acolo in primava.

o relicva comunista de trista amintire

O, relicva comunista uitata de timp,unde preturile sunt de 3 stele si serviciile de restaurant mai rau ca in podul garii,multa mizerie,gindaci,soareci si personal neinstruit,stai si astepti comanda de iti trece pofta,iar in camera pereti murdari,miros de egrasie,lenjerie de spital si mobilier ca la caminul de garnizoana.La fel si la Capela unde daca nu ai umbrela la indemina te ploua in camera.Halal unitati de fac rusine turismului Vilcean si romanesc.Cind mai am trecere prin vilcea mai bine stau la pensiuni unde costa mult mai ieftin si servicii decalitate. Rusine patronului care nu face nimic de 8 ani pentru a investii si moderniza aceste unitati care erau emblematice in Vilcea,si isi mareste doar buzunarele!!!Odata vede nasu p…a finii,a doua oara o pupa!!!!!!!!!

Incercati si sigur regretati!

Cea mai trista experienta pe care am avut-o intr-un hotel dupa 1989.Groaznic,servicii de c….iar preturi si tarife ca la 4 *.Ministerul turismului doarme?Chiar nu ii verifica nimeni?

Jalnic!!!!!

Am stat intr-o camera. Am avut un tv cu 2 posturi tvr1 tvr2. Niste paturi cu arcuri rupte. Personalul jalnic aducea prosoapele in mana in loc sa le aduca pe tavi. Masa-nici nu vreau sa aud- ar trebui servim masa in alta parte.

k lumea rau

am stat si eu intr-o camera bah sunt de prin arges de pe la tarani pe acolo. mi-a placut camera k lumea puteaa putin a rahat dar m-am obisnuit cu mirosul ca si acasA MIRIASe la fel

http://www.rezervarihotel.ro/Hotel-Alutus-…comentarii.html

johana-Sibiu
Va recomand sa ocoliti locatia decit sa plecati traumatizati psihic si nervos.Impreuna cu familia am petrecut clipe de cosmar de care nu vreau sa imi mai amintesc.Rusine turismului Valcean cu asemenea locatie!Veniti domnule patron cu echipa de angajati la specializare la Sibiu ca aveti ce invata si apoi practicati tarife ca la hotel Ramada.

http://www.editie.ro/new/mod.php?mod=stiri…97&idcat=15

Nicolae Minea, 8 ani la puscarie pentru infractiuni de coruptie
Practicantul metodei “suveica”, bun de plata pentru 38 de miliarde de lei vechi. Tunul dat statului se ridica la peste 150 de miliarde lei.

Directia Generala a Finantelor Publice Vâlcea si fostii angajati si actionari ai SC Alutus SA Râmnicu Vâlcea au reusit sa obtina o prima victorie în sirul de procese deschise împotriva lui Nicolae Minea, actionarul majoritar al societatii, magistratii de la Judecatoria Suceava condamnându-l pe Nicolae Minea la opt ani de închisoare pentru savârsirea infractiunii de stabilire cu intentie a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinând autoritatii publice sau institutiilor publice. Apropiatul lui Minea, Marin Petru Coveianu, s-a ales si el cu o pedeapsa de sase ani de închisoare. Instanta a obligat în acelasi timp inculpatii, în solidar, la plata catre Ministerul Finantelor Publice - Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Vâlcea a sumei de 3.882.381 de lei noi, reprezentând prejudiciul cauzat.

Minea si Coveianu, buni de plata

Judecatorii de la Suceava au solutionat, la 28 octombrie 2008, procesul intentat de Directia Generala a Finantelor Publice si de fostii angajati si actionari ai SC Alutus SA Râmnicu Vâlcea lui Nicolae Minea si Marin Petru Coveianu, fosti presedinti ai CA si directori generali la SC Alutus SA. Judecatorii au respins exceptia de nelegalitate a HCL 96/1999 a municipiului Râmnicu Vâlcea si a HCL 30/1999 a orasului Ocnele Mari ca nefondata. În baza art. 10, lit. a din Legea 78/2000, cu aplicarea art. 41 alin. 2 CP, judecatorii au decis condamnarea inculpatului Nicolae Minea la 8 ani de închisoare pentru savârsirea infractiunii de stabilire cu intentie a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinând autoritatii publice sau institutiilor publice. În baza art. 10 lit. a din Legea 78/2000, cu aplicarea art. 41 alin. 2 C.P, Coveianu s-a ales si el cu o pedeapsa de 6 ani închisoare pentru savârsirea infractiunii de stabilire cu intentie a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinând autoritatii publice sau institutiilor publice.
Instanta a respins actiunea civila formulata de Asociatia Actionarilor Minoritari Alutus Turism, Elena Potcovaru, Elena Mosneanu, Aurelia Marcu, Ioan Stanicut, Constantin Coman, Nicolae Nisipeanu, Aurel Matei, Cornelia Teofilia Vasiliu, Mihai Galan, Iuliana Preda, Maria Brumaru, Maria Gogioman, Elena Tanase, Ana Pribeanu, Elena Popescu, Aurelia Rada, Niculina Ghita, Viorica Dinculescu, Florica Trancioveanu, Victoria Matei, Ioana Bîrsoianu, Eugenia Ilie, Mioara Gherghina, Elena Baltac, Nicolae Trancioveanu, Vasile Sanda, Maria Trasca si Elena Fistogeanu, ca nefondata. Statul Român, reprezentat de AVAS Bucuresti, nu s-a constituit parte civila în cauza. Fiecare inculpat a fost obligat, de asemenea, de instanta la plata sumei de 12.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat.

Minea - tun de peste 150 de miliarde

Procesul în care sunt inculpati Nicolae Minea si Marin Petru Coveianu la Judecatoria Suceava priveste valoarea prejudiciilor aduse statului prin înstrainarea unor terenuri neînregistrate în capitalul social al SC Alutus SA Râmnicu Vâlcea, prejudiciu estimat la peste 150 de miliarde de lei vechi. Conform raportului de constatare întocmit de specialistii DNA, „suveica” pusa la cale de Minea, prin neînregistrarea în contabilitate a terenurilor la valoarea lor reactualizata a adus pierderea calitatii statului, reprezentat de AVAS, de actionar majoritar la SC Alutus SA. În cazul în care legea ar fi fost respectata, structura actionariatului ar fi fost urmatoarea: AVAS-70,084%, Nicolae Minea-12,55%, PAS Alutus Turism-10,2534%, actionari PPM-7,0665%, SC Tadiex SRL (asociati Ion si Maria Miu)-0,04589% si SC Milmin SRL (asociati Nicolae Minea si Valentin Barbu)-0,00018%. Încercarile de recuperare a prejudiciului, dispuse prin instituirea unui sechestru asigurator a mai multor bunuri identificate în patrimoniul lui Nicolae Minea si Petru Marin Coveianu nu au putut fi însa puse în executare, Minea donând un apartament din Râmnic catre fiica sa, Diana Maria Mihailescu, si vânzând o locuinta din orasul Babeni catre SC Mecanexim SA Rm. Vâlcea, societate controlata de el si reprezentata de mai multi angajati ai sai. În acelasi timp, Marin Petru Coveianu locuia într-un apartament folosit în comun de cumnata si sotia sa.

Cazul “Alutus” a ajuns pâna la Cotroceni

„Suveica” regizata de Nicolae Minea si concubina sa, Cezarina Zorlescu, prin cesionarea succesiva a activelor si activitatilor de la o societate la alta, a creat bugetului de stat un prejudiciu de peste 150 de miliarde lei, potrivit primelor estimari. Istoria amanuntita a jafului orchestrat prin cele peste 25 de firme detinute de Minea si Cezarina Zorlescu a ajuns si la Palatul Cotroceni, dupa ce grupul micilor actionari pagubiti de Minea a depus un memoriu adresat presedintelui Basescu. De la Cotroceni, dosarul, însumând peste 1500 de file, a fost remis Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din cadrul Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie.

12 hectare de teren suflate de sub nasul statului

Înfiintata pe scheletul fostului Oficiu Judetean de Turism Vâlcea, ca urmare a cuponiadei din perioada Vacaroiu, SC Alutus SA a fost transformata în perioada 2001-2002 într-o masinarie de jefuire a statului de catre Minea si Coveianu. Vânzarea de catre fostul FPS a pachetului de actiuni de 40% din totalul capitalului social catre Asociatia Salariatilor si Membrilor Conducerii Alutus Traian prin contractul nr. 87/1996 permitea cumparatorului sa încheie un act aditional la cel initial, în maxim 15 zile de la data obtinerii titlurilor de proprietate, având ca obiect vânzarea-cumpararea prin plata unei diferente de pret a actiunilor aferente cotei prevazute în contract si rezultate din convertirea terenurilor. Lucrul nu s-a mai întâmplat deoarece, la data de 6 iunie 2002, când au sosit de la Ministerul Turismului titlurile de proprietate pentru cele 12 terenuri, opt dintre acestea fusesera deja înstrainate de Minea si Coveianu catre diverse firme din grupul condus de Nicolae Minea, prin încheierea unor contracte de vânzare-cumparare sub semnatura privata a constructiilor detinute, în cuprinsul carora era inclusa o promisiune bilaterala de vânzare-cumparare cu privire la terenurile aferente constructiilor, având valoare juridica de antecontract. În urmatoarele doua luni, alte trei terenuri au fost înstrainate în acelasi fel, valoarea celor 11 terenuri, reflectata de evidentele contabile ale SC Alutus SA fiind de 1,222 miliarde de lei vechi, de peste 77 de ori mai putin decât valoarea reala a acestora. Pe lânga statul român, victime colaterale au picat si micii actionari din societate, ca si diversi proprietari ai unor constructii situate pe terenurile fostului OJT Vâlcea, al caror drept de preemptiune la cumpararea acestora nu a mai fost respectat. „Am fost mai mult de 19 angajati si actionari care am avut de suferit de pe urma acestor inginerii puse la cale de el. Cei care au avut curajul sa-l înfrunte în justitie au ramas, în cele din urma si fara loc de munca si fara drepturi salariale”, povesteste si Leonica Manda, una dintre fostele angajate ale SC Alutus SA.

Mesaje postate pe www.hotel.alutus.tourneo.ro .Disparitie subita ..

Mesaje postate pe www.hotel.alutus.tourneo.ro

Mesaje postate pe www.hotel.alutus.tourneo.ro/ mesaje care dupa numai cateva zile au disparut
De ce ???
Pentru ca acest site promoveaza turismul celor ce platesc sa isi ascunda greselile *neputinta,bajbaiala,amatorism
Nu se da drept la replica - se taie doar chitanta

sds 06.12.2008 19:21:53

Mesaj pentru “clientela ” (ANGAJATII)fericita fictiv
Se pare ca limba romana ( gramatica ) este inca o mare necunoscuta pentru dumneavoastra….

Balanescu
Serviciile sunt foarte bune chiar si daca ai nevoie de altceva saritori si te ajuta cu placere ))))

Balanescu 04.12.2008 11:54:46

Are dreptate Cornel si tind sa cred ca persoanele care au scris inainte de rau au facut asta cu rea intentie.
Serviciile sunt foarte bune chiar si daca ai nevoie de altceva saritori si te ajuta cu placere.
Camerele sunt chiar curate iar ceea ce mi-a placut cel mai mult ca e chiar central si ai acces la toate institutiile chiar pe jos fara a mai lua masina ca se pare ca si Valcea s-a aglomerat foarte mult.

Va multumesc

Cornel 09.09.2008 09:09:07

Am fost si eu cazat la acest hotel. Initial mi-a fost teama dar sa stiti ca s-au facut renovari. Etajele 5 si 6 arata foarte bine. La restaurant mancarea a fost buna la fel ca si servirea.
Cei care fac comentarii neadevarate ar trebui sa inceteze. E a doua oara cand mi se intampla sa nu fie adevarat ce spun cei care comenteaza pe diferite site-ri.
Nu am nimic de castigat de la vreun hotel, dar daca vreti sa lasati un comentariu macar spuneti adevarul.

Va multumesc

Alutus Hotel Rm.Valcea …….. the BAD choice

Alutus Hotel Rm.Valcea …….. the BAD choice

Jandarm 24.11.2007 16:11:14

Ce se poate intampla cand te grabesti ?
Anul trecut de Revelion cu cateva zile inainte cautam din colt in colt pe internet oferte care sa ne faca cu ochiul (nu chiar asa de piperate si cat mai aproape de casa deoarece slujba nu ne permite perioade de relaxare prea mari).Am vazut oferta de la Hotel Alutus care suna O.K .Am facut rezervarea ,am platit nu inainte de ne mai asigura inca o data daca totul este exact asa cum este specificat in oferta .A venit si Revelionul si desigur ne-am adunat toata Unitatea (de Jandarmi) nimic nu prevestea insa ce avea sa se intample .
Am avut de toate ( ospatari care s-au luat la cearta cu noi ,aurolaci ce veneau la cersit ,colegi ce si-au iesit din normal si au inceputa sa se bata ,si o servire demna de cartea recordurilor)
Petrecerea a inceput la ora 19.30 - 20 cu aproximatie iar noi am fost serviti abia la ora 23.30 iar d’atunci mancarea s-a tot lasat asteptata ca in final 90% din colegii mei sa plece fara a manca aproape nimic .Si subliniez ca totul a fost platit.Stiu ca parea o poveste dar este adevarata ,organizatorul d’atunci Domnul Beucan va poate confirma . Chiar si Domnul Colonel Idu Ion Inspectorul Sef cred ca -si aduce aminte

Agent de turism 16.11.2007 09:11:40

Stimati colegi in ultimi ani umbla zvonul ca la Hotel Alutus si Hotel Capela din Rm Valcea conditiile de cazare sunt din ce in ce mai proaste ,calitatea serviciilor prestate …mai mult decat indoielnica .Stiam bine acest lucru insa din punct de vedere al locatiilor turistice corespunzatoare -aproape inexistente- in acest oras am continuat sa directionam clientii nostrii catre cele doua locatii specificate mai sus .Din partea clientilor insa semnalele de alarma au fost din ce in ce mai vehemente .In urma cu cateva luni -agentia la care lucrez o sa o mentin totusi anonima - am descoperit cu stupoare ca hotelurile practica preturi preferentiale /ocazionale ( si am sa explic -orice client poate negocia tariful camerei precum ne-a informat un client fidel.Aceasta politica disperata se para ca este aplicata de conducerea unitatii cu succes in detrimentul nostru ) In permanenta am avut plangeri de la clientii nostri referitoare la conditiile de cazare si am sa expun doar cateva din “micile probleme”
-caldura din camere iarna ( mai degraba frigul)
-caldura din camere ( vara e ca si cum ai inchiria o sauna -nu au aer conditionat)
-baile vechi si neingrijite
-iar daca sunt noi ATENTIE MARE pentru ca se poate sa alunecati in apa care nu reuseste sa se scurga datorita finisajelor foarte proaste
-in cazul in care intrati in camera Nu uitati sa inchideti usa deoarece in acest hotel angajatii se simt ca la ei acasa si dau busna peste clienti in camere
-gandaci si soareci pot fi colegii dumneavoastra de camera
-lipsa totala a mijloacelor de informare ( internet, televizoare mult prea mici si dereglate care dupa informatiile noastre beneficiaza de un pachet restrans de programe )
-luminile mult prea slabe de pe holuri si din camere
-lifturile care se comporta ca adevarate capcane (sunt foarte vechi si se blocheaza frecvent )

Agent de turism 16.11.2007 09:11:13

-baile din receptii sunt de o mizerie crasa
-lenjeria sa spunem ca este curatica insa de slaba calitate si cam arsa /rupta
-cameristele nu te deranjeaza ( nici ca le vezi - eventual sa –ti iei cu tine produse de facut curatenia …….. )
-la bai se pare ca nu au auzit de Deodorant WC
-in Restaurant se pare ca problemele sunt si ma grave
-de la clienti care sunt contrati de ospatari pana la clienti care pleaca fara a servi micul dejun pentru ca ospatarii /bucatarii nu au deschis .
Este o lista ( Neagra ) foarte bogata
-climatul (clienti dubiosi -parca certati cu legea - se comporta ca la ei acasa ( urla,te acosteaza fara motiv e.t.c)
Am intalnit clienti furiosi care au spus ca au plecat cu pureci ,cu boli de piele ……am auzit poate mult prea multe asemenea reclamatii la adresa acestor doua locatii ( si am patimit prea mult din cauza lor ) asa ca fac acest anunt de S. O. S pentru toata lumea . Concluzia este evidenta

DEACONU MARIA 16.11.2007 08:11:58

Hotel Capela de juma de stea. Am stat intr-o camera, cu paturi si cearceafuri mai vechi decat la bunica, incredibil de mizerabil. Un televizor care era mai mic decat telecomanda. La baie a tras vecinu de sus apa la toaleta si mirosea la mine in camera a rahat. Mancarea a fost ok, ca-mi era foame rau poate. De la intrarea in hotel m-a intampinat un izz de toaleta publica infundata. Alte comentarii nu mai trebuiesc, va poftesc sa-l vizitati, doar, si sa va faceti o parere.Si ca totul sa fie la superlativ in momentul in care am intrat in camera am am tras patura de pe pat ………nu stiu nici acum de ce nu mi-am ascultat instinctul de “prima impresie” - de sub patura a tasnit un sobolan .Nu va pot explica in cuvinte ………….
Am chemat pe cineva din partea hotelului ,si am avut “on®oarea sa vina chiar directoarea care poate ca prea stanjenita de ce s-a intamplat m-a facut teoretic chioara ( spunand ca poate ca nu am vazut eu bine -datorita luminei foarte slabe din camera - si poate ca asa a a fost dar era numai o vietuitoare din padure )
Jalnic
jalnic
jalnic

ionela avram 04.04.2007 14:04:54

un hotel comunist pot sa zic
nici macar nu au restaurant
nu am sa mai trec pe la acest hotel niciodata

Let’s say AVERAGE

Multumesc

from Ontario Canada Allan Thompson

“Alutus Hotel was the only BAD choice”
The rooms are furnished with older components and the beds are bad. They will charge you more for one of the remoeled rooms which means new paint. Cold in the winter hot in the summer

Terapie anti-stres la Alutus Eduard Ovidiu Ohanesian

Terapie anti-stres la Alutus Rm.Valcea

Daca te apasa stresul, ai probleme cu sistemul nervos sau pur si simplu vrei sa petreci Revelionul cu iubirea vietii tale intr-un orasel linistit, patriarhal ca Ramnicu Valcea, gandeste-te de doua ori inainte. S-ar putea sa nimeresti la hotelul Alutus din centrul capitalei raketilor informatici, cum a fost denumit orasul in presa.
Hotelul se afla aproape de piata centrala, unde, luminat de tone de beculete colorate, un indicator marcheaza simbolic drumul catre suratele noastre europene: Paris, Londra, Vie - na sau Praga. Uniunea Europeana 0 Km” ne anunta ace - lasi indicator. Mesajul vrea sa spuna ca valcenii sunt europeni cu acte in regula de circa un an de zile. Terapia incepe chiar la intrarea in hotel, unde receptionera frangandu-si mainile de emotie, te inteapa cu aproape 2 milioane de lei vechi pentru o camera insalubra. Apa calda? Daca nu este, che - mam instalatorii”, se balbaie ea. Gandesti ca pretul este pe masura locatiei centrale a hotelului, dar te lamuresti imediat. Lifturile hotelului stau sa cada. Dupa ce am urcat, unul dintre ele a ramas intre etaje. Bine ca n-am fost noi!”, i-am multumit Celui de Sus. La etajul intai, ne astepta o camera cu pat matrimonial. Am trecut cu fundul prin el, ne-am facut o cruce si am mers la etajul urmator. Am avut timp sa observam ca baia nu avea perdea. Brida agatata neglijent de perete mai pastra o urma vaga din zdreanta perdelei de la dus. La etajul doi au numai camere cu doua paturi. Acelasi pret, dar macar nu cazi cu patul. Din hol te izbeste mirosul fetid de mucegai si mobila veche. Fotoliile de pe vremea Impuscatului” au pernute din material plastic. Paturile rezista eroic, dar la o privire mai atenta descoperim gauri in pereti. Arcurile otelite ale saltelelor antice au cedat sub greutatea vreunui client cu gabarit depasit si au penetrat lateral cearceafurile pana la tencuiala. Instalatiile sanitare sunt o ruina. Se pare ca proprietarii hotelului si-au pus in cap sa ne scape de dependenta de apa calda. Dupa ce robinetele incinse iti cad pe picioare, iti dai seama ce norocos ai fost. Daca nu cedau suruburile ruginite, puteai ramane fara piele pe degetele de la maini. Oricum ai face, este aproape imposibil sa obtii temperatura necesara unui dus de bun simt. Apa vine pe teava prea rece sau prea fiarta. Iti dregi nervii intinsi si te strecori de sub dus cu mare atentie, fara sa atingi paravanele din material plastic. Se desprind atat de usor! Deasupra capului, pe tavan, o pata neagra de igrasie iti arata locul de provenienta a damfului igrasios. Chiuveta kitsch in forma de scoica albastra cu picior-peste este singurul accesoriu care-ti reda increderea in propria igiena. Vasul toaletei imens este acoperit cu un capac de WC minuscul. Mai e ceva… Ai grija sa nu te spijini de pereti, pentru ca risti sa te prabusesti odata cu faianta dezlipita. Pro - soa pele albe, frumos impaturite, arata bine. Mai bine ramaneau asa! Cineva si-a lustruit pantofii cu ele. Exista o explicatie: cutia de lemn in care stateau odata periile si crema pentru pantofi zace goala, aruncata intr-un colt pe hol. Cat despre instalatiile electrice, nu trebuie sa-ti faci griji. Toate prizele sunt smulse din pereti, iar veioza de langa pat se aprinde cu intermitenta. Vocea ratiunii te indeamna sa nu atingi partea metalica, daca nu vrei sa-ti petreci Revelionul pe un pat de spital, electrocutat. Eventual renunta sa le mai folosesti. La miezul noptii, dupa un concert cu Red Nex si circa 30 de minute de artificii colorate, iesi inghetat din multime calcand pe un covor gros de cioburi de sticle de sampanie. E frig de crapa pietrele, dar indicatorul european din piata este un adapost mai sigur decat camera de la Alutus

Hotel Alutus & Motel Capela

Adevarate capcane ….hotelurile din Rm.Valcea

Am sa postez toate aprecierile despre Hotel Alutus/Hotel Capela/Cabana Comanca (Rm.Valcea) si va las pe Dumneavoastra sa trageti concluziile

Hotel Capela Rm Valcea

please read carefully, Stefano Cobello
From: romania_eu_list@yahoogroups.com [mailto:romania_eu_list@yahoogroups.com] On Behalf Of Polo Europeo della Conoscenza - Verona
Sent: Saturday, May 21, 2005 1:06 PM
To: romania
Subject: [romania_eu_list] please read carefullyStefano Cobello

Dear Friends from Romania, My name is Stefano Cobello and I am coordinating a network of schools in Verona Italy. I am writing to you beacuse we had such a disgreasful experience in our last grundtivg 2 meeting in Romania: The responsible of this was a romanian lady , Lia Elena Porfir, representing 2 organisations Phoenix Carita Society - Horezu -Branch ( Horezu town T. Vladimirescu str. B1.R2 - Office Ramnicu Valcea n. Balcescu, str. 28/ap. 217 Valcea Region tel / fax 0040250861945, moble 0040724467833) and the Active Education Centres Network and creative tourism in Romanian Rural area IFS and FONPC member
the second adress is: Moldova : Ceahlau, Bicaz and Brosteni - Dobrogea: Costanta - Oltenia: Horzu, Pestisani/ Obita e-mail phoenixc91@… peonul@…

Here in attachment underneath you will find all the e-mail justifying what i am saying.
3. she organzed a stay for us, 11 persons, in a hotel Capela, which was disgusting place, dirty, somoked, and we had a bad dinner at our arrival, unberable food. Rooms and blankets were broken and dirty.
4. she asked us 41 euro per person for the hotel breakfast included, and we have found the the “hotel” price was in reality only 16 euro per person breakfast included.
Then she asked us 6 euro per person for the cofeee break, 10 euro for dinner per person and 6 euro for lunch,In the moring we decided to look for another hotel, this one was impossible to bear. Lia told me: You will not find any hotel here, in 10 minutes afterwards were already were in a decent and cheaper hotel.

Nicolae Minea a pierdut strandurile de la Ocnele

Înalta Curte de Casație și Justiție a recunoscut la sfârșitul anului trecut apartenența ștrandurilor de la Ocnele Mari de administrația locală, respingând recursul înaintat de SC Batroscom SA. Nicolae Minea pierde astfel dreptul asupra ștrandurilor în care nu a investit nimic în ultimii ani. Primarul de la Ocnele Mari, Petre Iordache, este însă decis să facă în așa fel încât și clădirile administrate în ultimii ani de Nicolae Minea să ajungă din nou în proprietatea administrației locale, deoarece acestea au fost lăsate în paragină.

Decizie defavorabilă lui Minea

La 27 noiembrie 2008, Înalta Curte de Casație și Justiție a certificat respingerea recursului înaintat de SC Batroscom SA Râmnicu Vâlcea și de Ministerul Transporturilor, Construcțiilor și Turismului împotriva sentinței civile din 10 martie 2004 a Curții de Apel Pitești, secția comercială, de contencios administrativ și fiscal, ca nefondate. De asemenea, instanța a respins cererile depuse pentru SC Batroscom SA de alte două firme controlate de Minea, respectiv SC Zacexim SA Drăgășani și SC Gemenii SA Râmnicu Vâlcea. În acest fel, instanța a recunoscut apartenența ștrandurilor din Ocnița și Ocnele Mari la domeniul public administrat de primărie. Firma Batroscom SA, controlată de controversatul om de afaceri Nicolae Minea, solicitase anularea hotărârii guvernamentale care certifica faptul că terenurile pe care sunt amplasate atât cele două ștranduri, cât și alte câteva locații turistice și de alimentație publică se află în patrimoniul administrației locale din Ocnele Mari.

Ștrandurile din Ocne, în paragină

Cele cinci amplasamente administrate de Nicolae Minea în Ocnele Mari sunt în prezent aproape de a se prăbuși, dat fiind că acesta nu a mai investit aproape nimic în reabilitarea și modernizarea lor. Deși lăsate în ruină încă din momentul preluării lor, cele cinci obiective pot reveni, după părerea reprezentanților Primăriei Ocnele Mari, la statutul care le-a făcut celebre de-a lungul anilor. Cunoscute peste tot în țară, ștrandurile din Ocnele Mari sunt și acum luate cu asalt de mii de turiști în perioada sezonului cald, în ciuda condițiilor necorespunzătoare existente aici. Cu toate că amplasamentele administrate de SC Batroscom SA în Ocnele Mari par niște ruine și nicidecum „obiective turistice”, Nicolae Minea ține cu dinții de acestea, ceea ce demonstrează că interesele sale în zonă depășesc imaginația oricărui expert imobiliar.

Vândute pe nimic

După ce a cumpărat, în anul 2001, 40% din acțiunile SC Alutus SA de la Asociația Salariaților și Membrilor Conducerii Alutus Turism Vâlcea, Nicolae Minea a devenit în numai doi ani acționarul principal, cu 81% din pachetul majoritar. Ministerul Turismului a acordat noii societăți, Batroscom (fostă Alutus), certificatele de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor, având suprafața de 124,6 hectare și a imobilelor deținute. Cu toate că valoarea terenurilor era de 22,1 miliarde lei vechi, Nicolae Minea a înregistrat patrimoniul în contabilitate la o valoare de 1,2 miliarde lei. Atunci au început și problemele. Văzându-se proprietar al terenurilor, Minea a început să vândă clădirile aflate în patrimoniul societății cu sume derizorii altor firme controlate de locotenenții săi. Astfel, ștrandul Ocnele Mari a fost vândut cu 80 de milioane de lei vechi, campingul Ocnele Mari - cu 220 milioane lei, terenurile aferente Complexului Capela cu 1,8 miliarde lei vechi, bufetul Dacia Service - cu 102 milioane lei vechi, Bufetul Centrului de Calcul - cu 123 milioane lei, iar Cabana Ostroveni - cu 10 milioane de lei vechi. Pentru a șterge urmele lăsate prin înstrăinarea imobilelor la alte prețuri decât cele reale, Nicolae Minea a declanșat procedura de lichidare judiciară a societății.

Ruine profitabile

Deși nu era acționar majoritar, Nicolae Minea „a primit” spre administrare și câteva locații din Ocnele Mari: satul de vacanță, format din 14 bungalouri, peste 6.000 de hectare de teren, ștrandul Ocnele Mari, ștrandul Ocnița și un restaurant dezafectat, toate acestea aflându-se în prezent într-un continuu proces de degradare. Potrivit reprezentanților Primăriei Ocnele Mari, cu excepția micilor retușuri executate de administratori (văruire și nivelare plajă), în domeniile administrate de Nicolae Minea în localitate nu s-a mai investit nimic. „Mult timp a funcționat cu acestea fără autorizație de la Agenția de Sănătate Publică, iar saramura pentru ștranduri a fost adusă nu de puține ori prin metode ilegale, fără ca serviciul să fie plătit. Aproape tot timpul a funcționat la limita penalului”, spune viceprimarul Constantin Lăzăroiu. Pentru a intra în posesia terenurilor pe care se aflau cele cinci proprietăți administrate de firma SC Batroscom SA (fostă Alutus), Nicolae Minea trebuia să obțină avizul Comisiei Locale de Fond Funciar. După ce a întocmit documentația necesară fără a avea însă respectivul aviz și a făcut evaluarea proprietății, a înaintat solicitarea ministerului, pentru a fi pus în posesie. Cunoscând lipsa avizului de la dosar, administrația locală Ocnele Mari a încheiat procedurile de trecere a terenurilor respective în domeniul public astfel încât, în momentul în care a fost adoptată Legea 213 privind inventarierea domeniului public, autoritățile locale se aflau în totală legalitate. „Procedura de întocmire a documentației privind inventarierea domeniului public a fost aprobată de Consiliul Județean și de Guvernul României, pe care Nicolae Minea le-a dat apoi în judecată, ajungând la Curtea Supremă de Justiție”, mai spune viceprimarul din Ocnele Mari.

Proces cu Guvernul

Încercarea lui Minea de a dizolva hotărârile Consiliului Județean Vâlcea și pe cele ale Guvernului României în ceea ce privește trecerea terenurilor în domeniul public nu a avut însă succes, recursul său fiind respins în cazul ștrandurilor de la Ocnele Mari și Ocnița. Deși hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție nu a fost încă redactată, certificatul eliberat de magistrați dovedește respingerea recursului înaintat de SC Batroscom SA, ceea ce atribuie domeniului public atât ștrandul de la Ocnița, cât și cel din centrul orașului Ocnele Mari. Atât instanța de fond, cât și Înalta Curte de Casație au statuat că SC Alutus SA a avut doar drept de administrare asupra celor cinci proprietăți din Ocnele Mari, iar inventarierea acestora de către administrația locală s-a făcut în conformitate cu prevederile legii. „Instanța a hotărât că Nicolae Minea nu este proprietar și noi vom demonstra că este chiar un utilizator fraudulos al proprietăților administrate. Nu-și făcea declarațiile de impunere la timp, nu a știut să-și facă treaba aici. Nu era nici de meserie, așa că nu s-a descurcat să mențină proprietățile administrate în condiții corespunzătoare”, mai spune viceprimarul Constantin Lăzăroiu. În prezent, Primăria Ocnele Mari se află în proces cu mai multe firme divizate din SC Alutus SA, toate administrate direct sau indirect de Nicolae Minea. Astfel, din cauza unor situații asemănătoare, există procese pe rol la Suceava, la Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea și la Focșani, pentru că a fost declanșată procedura falimentului pentru SC Batroscom SA.

Planuri mari de viitor

La Ocnele Mari exista o tradiție în ceea ce privește tratamentul cu băi calde pentru o serie de afecțiuni. De aceea, administrația locală Ocnele Mari a pus la punct o strategie de dezvoltare pentru perioada 2007-2013, care urmărește, printre altele, și dezvoltarea turismului balnear, mai ales că administrația „Minea” pare să fi ruinat cu bună știință acest segment extrem de important. Activitățile orientative pentru această operațiune vor fi dezvoltarea rețelelor de captare a izvoarelor minerale și saline cu potențial terapeutic din stațiuni turistice balneare, climatice și balneoclimatice, crearea, modernizarea, dotarea bazelor de tratament, inclusiv a salinelor terapeutice, crearea și dotarea platformelor de campare, inclusiv a utilităților specifice, construirea de noi piscine, ștranduri, bazine de kinetoterapie, construirea unor terenuri de sport, crearea și extinderea infrastructurii de agrement, inclusiv a utilităților aferente creării traseelor de cură pe teren, a locurilor de recreare și popas, a facilităților de utilizare a izvoarelor minerale etc.

http://www.impactreal.ro/200901181774/Special/Nicolae-Minea-a-pierdut-strandurile-de-la-Ocnele-Mari.html

Minea își poate lua ADIO de la parcarea Motelului Capela

• municipalitatea va promova acțiune în revendicare a terenului în suprafață de 700 metri pătrați, aflat în vecinătatea Motelului Capela

În urmă cu mai mult de 9 ani, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat propunerea de înregistrare și însușire, ca făcând parte din domeniul public al municipiului, a două terenuri, respectiv „parcare publică”, în suprafață de 700 metri pătrați, situată pe aleea Castanilor, în vecinătatea Motelului Capela, și suprafața de 15.618 metri pătrați, situată în zona de agrement Ostroveni – Sălcioara. Numai că cele două suprafețe de teren au fost cuprinse și în certificatele de atestare a dreptului de proprietate ale fostei societăți SC ALUTUS SA, actuala SC BATROSCOM SA, ambele societăți aparținând omului de afaceri Nicolae Minea.

Numai că în cursul lunii noiembrie din acest an, Direcția Administrație, Juridic, Contencios din cadrul Primăriei Râmnicului a elaborat Raportul nr. 42.991, prin care supunea spre dezbatere Consiliului Local adresa SC BATROSCOM SA, înregistrată la Primăria muncipiului sub nr. 41.446 din 05.11.2008, referitoare la cererea de radiere din anexele Hotărârii Consiliului Local nr. 96/1999 (însușirea inventarului domeniului public al municipiului) a două poziții în care sunt înscrise bunuri imobile - terenuri, despre care susține că-i aparțin.

În aceste condiții, Direcția Administrație, Juridic, Contencios din cadrul Primăriei Râmnicului a propus Consiliului Local două variante pentru reglementarea situației juridice a celor două imobile – terenuri, respectiv : varianta 1 - radierea imobilelor din lista anexă la Hotărârea Consiliului Local nr. 96/1999, sau varianta 2 - promovarea unei acțiuni în revendicare la instanțele de judecată pentru compararea actelor administrative prin care se atestă atât dreptul de proprietate al municipiului, cât și dreptul de proprietate al SC BATROSCOM SA.

Până la urmă consilierii locali au aprobat varianta 2, respingând cererea formulată de SC BATROSCOM SA referitoare la radiere din anexele Hotărârii Consiliului Local nr. 96/1999 a pozițiilor în care sunt înscrise bunuri imobile – terenuri, respectiv „parcare publică”, în suprafață de 700 mp, situată în vecinătatea Motelului Capela, și suprafața de 15.618 mp, situată în zona de agrement Ostroveni – Sălcioara, anexe atestate prin Hotărârea Guvernului nr. 1362/2001. Consecință a respingerii cererii formulate de către SC BATROSCOM SA, municipiul, prin aparatul de specialitate al primarului, va promova acțiune în revendicare a celor două suprafețe de teren.

by ZiarulDeValcea, Wednesday, 10 December 2008 21:20
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
romturism.info
Turist expert

Data înscrierii: 11/Noi/2008

MesajTrimis: Mie Ian 28, 2009 2:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

frate! dar esti suparat rau pe ei, noroc ca acest topic are un titlu destul de sugestiv pentru ca nu cred ca are cineva rabdare sa citeasca tot postul.
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum Turism - TripInfo.ro -> Alte destinatii din Romania Ora este GMT
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum

Subiecte similare
 Subiecte   Răspunsuri 
Nu sunt mesaje noi Judetul Valcea 3
Nu sunt mesaje noi Hotel de neratat - ( Hotel Voyage Belek) 0
Nu sunt mesaje noi O noua statiune in jud. Valcea !!! 0