Pagina de start a forumului Forum Turism - TripInfo.ro Forum Turism - TripInfo.ro
Forum de discutii despre turism intern si extern. Comunitatea utilizatorilor romani de servicii turistice.

FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
 Cele mai noi subiecte pe Tripinfo.ro 

Lista agentii de turism din Romania. Lista siteuri cu harta Romaniei.
Portal cu oferte inchirieri masini in Romania.

excursii Grecia

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum Turism - TripInfo.ro -> Grecia
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
serendipity
Turist

Data înscrierii: 06/Feb/2009

MesajTrimis: Sâm Feb 07, 2009 4:26 pm    Titlul subiectului: excursii Grecia Răspunde cu citat (quote)

Ei bine,fiindca grecii au aproape aceleasi preturi ca noi,dar conditii de cateva ori mai bune,multi dintre romanii nostri prefera sa mearga acolo si cu ocazia asta mai vad si ei alte zone.Din cate am auzit este foarte fain acolo si merita banii.Voi ce ziceti?
utopium
Turist

Data înscrierii: 18/Dec/2008
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Mar Feb 10, 2009 12:26 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da, preturile nu par mari, daca mergi cu autocarul cel putin. Cu avionul insa mi se pare cam scump, doar taxele de aeroport sunt 100 de euro de persoana (+ biletul de avion la charter e peste 150 de euro din calculele mele - facand diferenta intre aceiasi excursie cu autocar vs avion). Deci in final costul total de persoana pt avion e cam 250 de euro. Desi nu pare mult, eu personal prefer sa dau 50-100 de euro dus intors pe un low cost spre litoralul din Spania sau Italia, evident cu bilet luat cu cateva luni inainte. Avantajul ar fi ca la aproximativ acelasi pret, in Italia si Spania esti langa un oras unde ai si ce vizita (Barcelona - Costa Brava, Bologna - Rimini, Napoli - Coasta Amalfi, Palermo - Sicilia, Valencia, etc) si ai si plaje bune la maxim cativa zeci de km. Eu am castigat o excursie in Grecia anul asta (de aia ieftina, cu autocarul in Paralia Katerini) si s-ar putea sa nu ma duc pentru ca am calculat ca ies cam la acelasi pret chiar si cu Costa Brava sau Coasta de Azur daca vreau sa o schimb pe o excursie cu avion si sa platesc diferenta (adica sa schimb Paralia cu autocar pe Corfu/Rodos/Santorini cu avion). Iar sa merg cu autocarul din Cluj cred ca e prea obositor. Daca insa nu esti genul care sa se plimbe prea mult si vrei doar sa stai cu burta la soare, probabil ca plajele din Grecia sunt mai bune decat multe altele din Italia, Franta, Spania.
serendipity
Turist

Data înscrierii: 06/Feb/2009

MesajTrimis: Sâm Feb 14, 2009 12:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca m-as duce acolo m-as duce sa vizitez,nu sa stau cu burta la soare,mai ales ca nu prea am rabdare sa stau cu burta la soare.
utopium
Turist

Data înscrierii: 18/Dec/2008
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Sâm Feb 14, 2009 5:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Desi ar fi destule de vizitat in Grecia, eu zic ca sunt mai multe de vizitat in Italia, Spania, Franta. Parerea generala e ca Atena sau Salonic nu sunt la nivelul Romei, Parisului, Barcelonei, Madridului, Florentei, Venetiei ca si obiective turistice. Iar infrastructura fiind deasemenea mai slaba, vizitarea multor obiective aflate la distante mari unul de altul e destul de greoaie in Grecia. In Franta, Italia si Spania ai trenuri de mare viteza (scumpe e drept), incomparabil mai multe legaturi cu avionul, autostrazi, etc. Eu cred ca farmecul Greciei sta in multimea de insule, plajele excelente, atmosfera specifica, etc. Din punct de vedere al arhitecturii, muzeelor, palatelor, bisericilor, etc e in urma celor trei tari mentionate mai sus (nu au nici un muzeu care sa se poata compara cu Luvru, Vatican, Prado, Uffizi, Orsay, etc). Si astea desi arhitectura greaca sta la baza arhitecturii mediteraneene. Italia are 44 de obiective UNESCO (46 daca punem tarisoarele aflate in Italia, adica Vatican si San Marino), Spania 40, Franta 33 iar Grecia 17 (Romania are 7). Asta mie mi se pare o statistica destul de relevanta. Deci eu aici nu incerc sa zic ca Grecia nu e oricum foarte frumoasa, ci ca e mai simplu si mai ieftin de ajuns in alte tari mediteraneene unde ai mai multe variante de vizite turistice. Daca as avea avion low-cost catre Grecia din Cluj, m-as duce cu cea mai mare placere. Asa cu chartere care merg doar in anumite destinatii (din Cluj cred ca doar Rodos este), multe din ele doar din Bucuresti, cu autocar/tren care fac peste 24 de ore ... parca e mai usor de ales Italia, Spania sau Franta via low-cost. De exemplu, in Italia sau Franta se poate merge cu avionul cu sub 250 de lei dus-intors daca rezervi bilete cu 3-4 luni inainte. Spania e o idee mai scumpa, dar nu cu mult. Daca iei un bilet de Grecia de la o agentie spre insule in principiu vizitezi doar zonele apropiate (ferriboat-ul face destul de mult si e cam greu sa faci excursii de o zi pana pe continent - adica sa fii seara inapoi la hotel). Deci daca mergi pe Rodos, Santorini, Mykonos, in general cam stai acolo - cel mult vizitezi ceva insule invecinate. Pentru ca pana la Atena faci vreo 12 ore sau mai bine cu ferriboat-ul. Salonic sau Meteora nici nu mai zic. Chiar si Corfu care e aproape de continent e suficient de departe de Atena, Salonic, Meteora, Olimp, etc.

Deci parerea mea e ca daca vrei relaxare, mergi in Grecia cu bilet prin agentie (altfel nu prea se poate cu avionul - iar masina/autocarul si trenul din Cluj cel putin sunt prea obositoare), iar daca vrei sa vizitezi e mai simplu sa alegi alta destinatie (sau mergi cu masina si iti faci singur traseul, dar pierzi destul de mult timp cu drumurile).
ciupitu

Data înscrierii: 06/Apr/2010
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar Apr 06, 2010 10:59 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

si noi am mersin Grecia si am fost extrem de incantati
Apreciem politetea personalului si calitatea serviciilor turistice furnizate
minunatul sejurul petrecut in Grecia a fost organizat de Premier tour.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
palfi.andrei
Turist

Data înscrierii: 21/Aug/2009
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Vin Apr 16, 2010 1:31 pm    Titlul subiectului: sejur in grecia Răspunde cu citat (quote)

eu de cativa ani merg in grecia in concediul de vara ...merg impreuna cu sotia mea si ne simtim minunat ...ca la noi acasa deoarece in decursul anilor am reusit sa incheg o buna prietenie cu grecul de la agentia de turism-www.platamontravel.ro- nikos- si cu proprietarul vilei unde ne cazam -manos
statiunea este platamonas, o statiune linistita,un vechi satuc de pescari care si-a pastrat pana si cele mai mici vechi obiceiuri
de asemenea peisajele sunt minunate,paradoxul naturii fiind chiar sub ochii nostrii...marea in dreapta iar in stanga se inalta impunator muntele olimp unde slava domnului ai ce sa vizitezi
in opinia mea este locul unde iti poti petrece vacanta de vis..o zona linistita departe de forfota oraselor aglomerate si a bazarelor dar tot odata o zona care iti ofera de toate...magazine de suvenituri,supermarketuri,cafenele ce te imbie sa iti petreci dimineata in adevaratul stil grecesc
de asemenea cine este doritor si are placerea sa viziteze o frumoasa bisericuta in varf de deal,pe drumul inspre cetatea platamonas,este vorba de bisericuta agios,ce merita vizitata ca si cetatea de asemnea
platamonasul este ,in opinia mea, un loc reprezentativ pentru turismul elen si am sa continui sa merg acolo in fiecarea an pentru ca ma simt minunat-va recomand sincer si cu caldura
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum Turism - TripInfo.ro -> Grecia Ora este GMT
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum

Subiecte similare
 Subiecte   Răspunsuri 
Nu sunt mesaje noi oferte excursii grecia 1
Nu sunt mesaje noi Excursii in nord 2
Nu sunt mesaje noi excursii de 2 zile 3
Nu sunt mesaje noi Last minute!Oferta GRECIA 4 zile-140 euro cu excursii inclus 0
Nu sunt mesaje noi muzica din excursii 36