| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
Cosmin VIP
Data înscrierii: 27/Iun/2007 Mesaje: 218 Locație: far away :)
|
Trimis: Sâm Iul 07, 2007 1:59 pm Titlul subiectului: Despre Egipt , preturi...etc |
|
|
|
Despre Egipt ce-mi puteti spune ? Cum sunt preturile pe acolo ? |
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
 |
Alice VIP
Data înscrierii: 19/Iun/2007 Mesaje: 368 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Sâm Iul 07, 2007 2:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Preturile la statuete , vaze , scrumiere etc...este in jur de 10 RON/bucata. , asta in caz ca vrei sa iti cumperi ceva sa ai amintire din Egipt. |
|
|
| Sus |
|
 |
Laura VIP
Data înscrierii: 27/Iun/2007 Mesaje: 432
|
Trimis: Sâm Iul 07, 2007 2:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Din cate stiu eu Egipt sunt multe bazaruri...in care se "practica" comertul ieftin. Totusi sunt si produse de proasta calitate...asa ca te sfatuiesc sa ai grija cand cumperi. _________________ Niciodata nu-i prea tarziu |
|
|
| Sus |
|
 |
Cosmin VIP
Data înscrierii: 27/Iun/2007 Mesaje: 218 Locație: far away :)
|
Trimis: Sâm Iul 07, 2007 2:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Merci pentru sfaturi...voi fii atent cand voi cumpara cate ceva din bazarurile din Egipt. |
|
|
| Sus |
|
 |
bogdan78 VIP
Data înscrierii: 27/Iun/2007 Mesaje: 226
|
Trimis: Sâm Iul 07, 2007 2:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Nu inteleg de ce alegeti voi sa vedeti Egiptul...
camile , praf...caldura foarte mare....  _________________ Cu respect ,
Bogdan |
|
|
| Sus |
|
 |
Laura VIP
|
Trimis: Sâm Iul 07, 2007 2:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Pe langa acestea sunt si foarte multe atractii ce merita vizitate... _________________ Niciodata nu-i prea tarziu |
|
|
| Sus |
|
 |
bogdan78 VIP
|
Trimis: Sâm Iul 07, 2007 2:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Sigur , nu zic nu...insa atractii exista in foarte multe locuri din Europa...nu vad de ce m-as duce in Egipt , sa vad piramidele...de ex.  _________________ Cu respect ,
Bogdan |
|
|
| Sus |
|
 |
Laura VIP
|
Trimis: Sâm Iul 07, 2007 2:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Tu poate ca nu esti "atras" de piramide si celelalte atractii din Egipt insa alte persoane...isi doresc extrem de mult sa ajunga aici.
[/url] _________________ Niciodata nu-i prea tarziu |
|
|
| Sus |
|
 |
bogdan78 VIP
|
Trimis: Sâm Iul 07, 2007 2:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Sincer sa fiu cred ca ar fi unde din ultimele tari pe care mi-as dori sa o vizitez.  _________________ Cu respect ,
Bogdan |
|
|
| Sus |
|
 |
darkstar_tfd VIP
Data înscrierii: 14/Iun/2007 Mesaje: 328 Locație: http://www.vjonline.eu
|
Trimis: Lun Iul 09, 2007 4:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
| Laura a scris: | Tu poate ca nu esti "atras" de piramide si celelalte atractii din Egipt insa alte persoane...isi doresc extrem de mult sa ajunga aici.
[/url] |
Da , eu sunt una dintre persoanele alea care ar vrea extrem de mult sa vizitreze piramidele . Mi se par fascinante , cred ca am urmarit cam toate documentarele despre constructiile astea magnifice. _________________ Used cars | Piese auto | Hoteluri Bucuresti | Harta Timisoara |
|
|
| Sus |
|
 |
Cristin Turist expert
Data înscrierii: 04/Iul/2007 Mesaje: 86
|
Trimis: Joi Iul 12, 2007 12:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Si eu imi dpresc sa vizitez foarte mult Egiptul in primul rand pentru isoria lor, o tara ca asta merita vazuta , parerea mea...Sper ca anul urmator macar pentru o saptamana sa merg si eu acolo  |
|
|
| Sus |
|
 |
derek Turist expert
Data înscrierii: 19/Iun/2007 Mesaje: 111
|
Trimis: Sâm Iul 14, 2007 12:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Pe mine tot ce m-ar interesa in Egipt = Piramidele . Nu inteleg cum au fost construite atat de perfect fara vreo tehnologie moderna. |
|
|
| Sus |
|
 |
Cristin Turist expert
Data înscrierii: 04/Iul/2007 Mesaje: 86
|
Trimis: Sâm Iul 14, 2007 7:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Binentles piramidele sunt pe primul loc, dar de asemenea as dori sa vad si si Valea Regilor, Muzeul din Cairo hmmm ar fi mai multe de vazut  |
|
|
| Sus |
|
 |
tripper Turist expert
Data înscrierii: 16/Iul/2007 Mesaje: 155 Locație: Bacau
|
Trimis: Mar Iul 17, 2007 1:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Egiptul este o tara saraca , dar bogata ca istorie. Sper sa am ocazia sa o vizitez cat mai repede posibil. |
|
|
| Sus |
|
 |
loreley Turist
Data înscrierii: 01/Sep/2007 Mesaje: 7 Locație: Iasi
|
Trimis: Mar Sep 04, 2007 2:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Daca suferiti cumva de snobism sau aveti idei preconcepute, atunci mai bine nu alegeti Egiptul caci veti intilni in grupul cu care veti merge oameni pasionati de ceea ce inseamna istoria Egiptului, cultura cu totul deosebita si viata bruta. Am avut sansa sa ajung in Egipt in septembrie anul trecut, cu Calibra. Am fost multumiti, mai putin de pregatirea fetitei care ne-a fost ghid. Pentru mine a fost implinirea unui vis de o viata asa ca m-am bucurat de tot si am mers (cu parte din grup) pina in suk-urile lor, ca sa amusin aroma mirodeniilor si nu numai, tot ceea ce face specificul Orientului. In Hurghada la Hor PAlace a fost superb, curatenie, flori, servicii ireprosabile si ceea ce este mai rar (atentie la amplasarea hotelurilor!) iesire direct la MArea Rosie, asa ca la reflux am avut parte de "salutul" multicolor al coralilor si al unui arici de mare ce adastase printre ei, parca special pentru a fi fotografiat. 14 zile mi s-au parut prea putine, asa incit abia astept sa merg din nou, sa pot vizita in tihna Muzeul de Egiptologie (care este urias, plin de lucruri incredibile. Privindu-le am ajuns la concluzia ca nu am evoluat prea mult de acum 3000 de ani, in esenta zic) si sa locuiesc mai mult in Cairo la hotelul OASIS care mi s-a parut raiul pe pamint, datorita gradinii pline de flori si pomi de tot felul....a piscinei uriase si a frumoaselor camere nesuprapuse.
Cine spunea ca trag de tine comerciantii nu stie ce spune ori exagereaza; poate ca o mai fi fost vreunul mai insistent, dar ceea ce am apreciat in mod deosebit la egipteni este dorinta de a sta de vorba, de a afla mai multe despre viata altor oameni, despre alte obiceiuri...si intotdeauna vei fi imbiat cu un ceai acrisor grozav de bun, ca si cafeaua lor (care, din nefericire, e mai rar servita). M-am simtit mai in siguranta (si datorita masurilor luate de guvern, dar si datorita atitudinii oamenilor) in Egipt decit in Europa. Croaziera.....e un vis!
Nu sunt tintari si nici crocodili (au fost mutati toti in lacul de acumulare al barajului Aswan) in schimb parfumul subtil al Nilului noaptea si zgomotele estompate venind din localitatile de pe mal sunt sursa neintrecuta de reverie. Sa va mai spun de palmierii ce insotesc fluviul si rocile din desert a caror culoare se schimba in functie de pozitia soarelui?!?!?!? Iar templele sunt locuri pe care nu le veti putea uita usor, asa cum nu veti uita nici safari-ul in desert ....lol IAr snorkelling-ul din insula Giftun va va ramine nu doar in minte ci si in suflet pentru totdeauna; am crezut ca imi e de ajuns sa privesc documentarele de pe Animal PLanet pentru a intelege frumusetea lumii subacvatice. Ei bine, nu este deloc, dar deloc aceeasi senzatie. O sa-mi spuneti la intoarcere daca am avut dreptate! IAr daca veti fi destul de norocosi veti vedea si delfini si broaste testoase, cum am vazut si noi. IAr contrastul dintre nisipul orbitor de alb si turcoazul nuantat al marii va va incinta. CA sa nu uit culoare marii mi-am luat si un inel cu turcoaz...lol VAcanta placuta si astept vesti, dupa. Aaaaaa bacsisul nu este obligatoriu (in afara de cel oficial, platit insotitorului de grup) dar cind veti vedea bucuria din ochii celui recompensat (pentru ca nu cere nimeni nimic de pomana...ei, poate un copil mai obraznic...) nu o sa va mai zgirciti la citiva banuti. SA nu cumparati nimic fara sa negociati la singe si e de preferat sa nu luati suveniruri de pe linga hoteluri ci din BAzarul din Cairo. Veti avea surpriza sa constatati ca ati dat de 10 - 20 ori pretul, cumparind din statiuni. Un papirus e cam 7-10 lire, negociat ajunge si la 5 (nu mai mult!!!!) Am luat plasa si cu parfumul (care este 1 lira pe gram, nu mai mult!!!) si cu Galabia (rochia traditionala) pe care am dat 120 lire si in bazar era 10. Asta e! CA sa descarcati foto din memoria aparatului pe CD este 20-25 lire.Cautati (ca sunt multe!) o reprezentanta care va face la acest pret. De regula, la Fuji preturile sunt mai bune. Nicidecum Kodak!!! CAldura, in septembrie, nu a fost foarte greu de suportat, mai ales ca este aer conditionat peste tot. Nu va luati medicamente sau lotiuni de plaja, ori contra arsurilor (va recomand calduros gelul cu aloe; nu ramin cicatrici) ci bani, pentru ca veti gasi acolo la preturi mult mai mici ca in tara si de productie americana. Contra bolii turistului (digestiva) este ideal Ercefuryl si acolo, avind aceeasi origine costa de vreo 4-5 ori mai putin. E bine sa va luati din prima farmacie de linga hotel. FArmaciile au cam aceleasi preturi si nu se negociaza, dar daca glumiti cu farmacistul s-ar putea sa primiti si un bonus (eu am primit un HAlls; eram racita)
Daca va mai pot ajuta, nu ezitati sa ma intrebati. OK? _________________ viata este o lupta deci.....lupta! |
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
|