|
Forum Turism - TripInfo.ro Forum de discutii despre turism intern si extern. Comunitatea utilizatorilor romani de servicii turistice.
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
andreea_vaas Turist
Data înscrierii: 27/Sep/2008 Mesaje: 7
|
Trimis: Vin Oct 23, 2009 10:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
la wizz timpii de asteptare sunt mult mai mari ca la blue |
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
 |
Imperator Turist
Data înscrierii: 29/Noi/2009 Mesaje: 22
|
Trimis: Dum Noi 29, 2009 1:51 pm Titlul subiectului: Re: Companiile low-cost |
|
|
|
| cristianbluestar a scris: | Pentru cei care ati calatorit cu asemenea agentii ( eu personal nu stiu decat de BlueAir si de Wizzair), cum a fost?
Ati mai mers si a doua oara sau ati ramas cu un gust amar si ati renuntat? |
Da, am mers cu destule si nu renunt mi se par super ok :
Cebu Pacific
Air Asia
Air Arabia
Wizz Air
Blue Air
EasyJet
Air Arabia Maroc
Jet4U
Kingfisher
JetLite _________________ http://imperatortravel.blogspot.com/ |
|
|
| Sus |
|
 |
addana Turist
Data înscrierii: 14/Iul/2010 Mesaje: 12 Locație: Milano
|
Trimis: Mie Iul 14, 2010 12:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Eu zbor destul de des (ca turist), si mereu merg cu low-cost-uri. Deci, evident, sunt foarte multumit de ele! Este drept ca trebuie sa dai 5 euro daca vrei sa manaci in avion... insa sunt doar 5E, nu sute, cat e diferenta de bilet intre un low cost si o companie aeriana de linie.
Lista completa a companiilor aeriene low cost care zboara din Romania poate fi gasita pe http://www.lowcostroutes.com/ro/flights_from_Romania , si de asemenea, pentru fiecare aeroport din Romania, gasesti tot acolo lista cu toate destinatiile unde poti ajunge si ce companii low cost zboara spre ele! |
|
|
| Sus |
|
 |
winnie
Data înscrierii: 12/Aug/2010 Mesaje: 2
|
Trimis: Mar Aug 31, 2010 12:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Stie cineva cum ajung de la Gara de N la Baneasca dar nu cu taxi?
Pentru cei care au mai plecat, imi trebuie o suma minima de bani la mine? |
|
|
| Sus |
|
 |
george Turist expert
Data înscrierii: 28/Mai/2007 Mesaje: 50
|
Trimis: Mar Aug 31, 2010 8:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
|
Expres 780 de la Gara de Nord la Aeroport Baneasa _________________ Peisaje din Romania si strainatate |
|
|
| Sus |
|
 |
yeanne1986 Turist
Data înscrierii: 14/Oct/2010 Mesaje: 7 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Joi Oct 14, 2010 7:45 pm Titlul subiectului: Germanwings |
|
|
|
Am mers de curand cu Germanwings la Berlin. Este singurul zbor direct si am dat mai putin de 70 Eur / bilet (dus-intors). Am luat biletele prin tuifly (sunt lideri mondiali in domeniul turismului ... am aflat asta de pe www . ghidulcalatorului . ro). |
|
|
| Sus |
|
 |
globalholidays
Data înscrierii: 22/Oct/2010 Mesaje: 4 Locație: Buzau
|
Trimis: Dum Oct 24, 2010 2:02 pm Titlul subiectului: companii low-cost |
|
|
|
In acest moment, din Romania zboara:
Blueair (singura companie aeriana lowcost romaneasca)
Wizzair (sediul la Budapesta, zboruri in toata Europa)
Easyjet (din Bucuresti spre Milano si Madrid)
Ryanair (din Constanta spre Pisa)
Windjet (din Bucuresti spre Forli / Bologna)
Germanwings (in Bucuresti spre Berlin, Stuttgart, Cologne/Bonn)
Vueling (fostul Click Air, din Bucuresti spre Barcelona)
Aer Lingus (din Bucuresti spre Dublin)
Sunt si alte companii aeriene low-cost, insa acestea au contracte cu anumite companii de linie si zboara sub egida acestora in sistem de share (gen Air Berlin, Flybaboo etc).
Imaginati-va un magazin cu o multitudine de produse. Un supermarket asezat intr-o zona deloc centrala, ale carui produse stau in paleti, nu mai este nimeni sa le aranjeze pe raft, au 2-3 casieri, chiar daca-s cozi maricele... dar preturi mai mici. Motivul? Cheltuieli administrative foarte mici.
Asa si companiile low-cost. Zboara in general de pe aeroporturi secundare (tarife mici), cateodata la ore mai dificile (cand aeroporturile sunt mai ieftine), check-in se poate face online (au cheltuieli structurale reduse eliminand surplusul de angajati la sol), nu ofera nimic in plus (fara bagaje de cala, mancare la bord). In concluzie, platesti un bilet doar ca sa poti zbura, cu minim de bagaj, fara sa ai pretentii foarte mari.
Au piloti foarte buni, recrutati de la companiile de linie care fac modificari de personal sau efectiv plecati de acolo pe motive financiare. Aeronavele sunt asemanatoare celor folosite de companiile de linie. Aceleasi conditii de zbor, chiar si in privinta confortului.
Daca nu iei in calcul bagajele (costa suplimentar) si mananci bine cand pleci de acasa, este solutia ideala de transport pentru o multitudine de destinatii din Europa.
Daca, totusi, mai intarzie sau anuleaza din zboruri, companiile pun la dispozitia clientilor numere de telefon (multe dintre ele cu suprataxa), unde-ti poti revendica modificarea de data, nume sau anula zborul (daca anularea se produce din vina lor). Este de preferat sa cumparati aceste bilete din agentiile de turism pentru ca, in situatiile enumerate mai sus, ele au grija de problemele ivite. Este destul de dificil pentru un end-user, fara experienta in ale zborului low-cost, sa rezolve singur problemele intervenite, la fara alte pierderi.
Sper ca informatiile mele v-au fost de folos! _________________ Global Holidays
http://www.globalholidays.ro
office@globalholidays.ro |
|
|
| Sus |
|
 |
iulia13andreeas
Data înscrierii: 29/Iun/2011 Mesaje: 1
|
Trimis: Mie Iun 29, 2011 12:09 pm Titlul subiectului: Re: Companiile low-cost |
|
|
|
WIZZ AIR e o COMPANIE JALNICA !!!!
MARE GRIJA LA TZEPE !!! sa nu patiti ca mine !!!
Adica, in data de 21 mai 2011 (sambata seara) fac 2 rezervari pe site, iar in data de 23.05.2011 (luni dimineata) ma prezint la banca si platesc cu OP ambele rezervari. Una reprezinta Cluj-Luton, alta Luton-Targu Mures.
Am OP-urile stampilate de banca, banii au iesit din contul meu si ce sa vezi… halal surpriza..
Intru pe site in 10 iunie si cand ma uit.. un bilet, cel dus, imi zice plata confirmata, cel de intors imi zice ca e ANULAT.
Pun mana pe telefon si.. sun la unicul numar cu SUPRA TAXA sa ma lamuresc ce s-a intamplat.. Dau peste un operator care abia indruga limba romana si care imi spune ca nu am platit si de asta mi-a fost anulat zborul. Aveam in fata ambele OP-uri si ii mai explic inca o data toata povestea.
Dupa vreo 10 minute de asteptare pe “telefonul fierbinte” fara sa am vreo satisfactie cat de cat.. mi se spune sa revin mai tarziu sa se intereseze.
Ok.. revin dupa 3 ore.
Explicatia: da, dup ace s-a interesat a vazut ca am platit, insa avand in vedere ca biletul era Luton-Tg Mures, la banca mi-au luat 265 lei, echivalentul a 50 de lire si de fapt… pana le-au intrat lor banii in cont s-a schimbat cursul valutar si trebuia sa platesc cu 10 lei mai mult.
Am zis ok, merg acum la banca si fac viramentul cu inca 10 lei in acelasi cont.
Aaaa.. dar nu.. ca intre timp ei si-au schimbat tarifele si acest bilet a fost anulat pentru neplata, iar eu trebuie sa fac o cerere sa imi restituie banii inapoi sis a imi iau alt bilet care costa cu 500 lei mai mult.
Va inchipuiti ce senzatii m-au trecut in acel moment.. cand platesc de buna credinta ambele rezervari.. am Op-urile in fata.. iar unul mi-la accepta si altul nu.. mi se pare mie sau .. chiar e o situatie penibila.
Ei imi spun ca mi-au anulat biletul pe baza de neplata.. eu le dovedesc ca am platit in acelasi timp ambele bilete si cu toate astea imi spun ca da, banii sunt la ei.. dar nu ii accepta.. sa fac alta rezervare, sa platesc din nou si imi voi recupera banii platiti déjà .. nu se stie cand..
In fine.. asa fac. Mai platesc odata un bilet care ma costa cu 500 de lei in plus si platesc cu cardul de data asta. Mi-l valideaza si astept sa treaca 14 zile sa imi recuperez ceilalti bani.
Trec cele 14 zile si nimic… sun iar tot la linia fierbinte. Dau de alt operator la fel de “amabil” cu care o iau de la capat. Dup ace ma tine creo 10 min in asteptare la tel .. sa vorbeasca cu sefu.. domnu` zice ca da… am facut cererea in 12 iunie dar ca ei au trimis la contabilitate numai in 14 iunie si ca in 28 iunie voi primi banii.
Nu mai stau sa ma cert ca tot pe banii mei o fac si nu castig nimic, astfel ca.. stau cuminte pana in 28 iunie.
In 29 iunie verific contul.. nimic.. sun iar de vreo 3 ori.. linia fierbinte ma pune cate 5 min in asteptare. La al patrulea apel raspunde in sfarsit cineva… si o luam din nou de la capat. Asta chiar m-a enervat.. vorbea romana cel mai prost dintre toti. Iar stau in asteptare.. iar vorbeste cu seful.. la care eu nu am acces.. imi zice initial ca eu nu am facut nici o cerere de returnare a banilor si ca ei nu au nimic inregistrat.
Daca era in fatza mea il strangeam de gat! Dar nesimtitii nici macar nu au birou in Romania.. oare de ce ????? ei tocmai de asta.. ca sa nu poata nici Protectia consumatorului sa le faca vizite si nici clientii !!
Nu ar trebui sa le dea voie legea sa isi desfasoare activitatea in acest mod.
Dar ma rog… in final imi confirma ca nu s-a facut nici un virament si ca o sa se faca .. pe la mijlocul lui iunie.. ca defapt trebuie facut intre 14 zi 30 de zile calendaristice acest virament.
M-am resemnat.. clar nu mai vad banii inapoi, la linia fierbinte nu mai sun ca déjà am dat vreo 200 lei numai pe telefoane, asa ca aveti grija !!!
Si acum va intreb : o companie care se respecta .. face asa ceva?
O companie serioasa cand vede ca omul e de buna credinta si a platit.. iar ei te mai ametesc ca nu e de ajuns .. ca, problem de curs valutar bla bla.., eventual te pun sa platesti cei 10 lei in plus si gata.. nu te jefuiesc pe fatza !!! |
|
|
| Sus |
|
 |
inlume Turist expert
Data înscrierii: 01/Iun/2011 Mesaje: 97 Locație: România
|
Trimis: Joi Iun 30, 2011 9:50 am Titlul subiectului: |
|
|
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
|
|