Pagina de start a forumului Forum Turism - TripInfo.ro Forum Turism - TripInfo.ro
Forum de discutii despre turism intern si extern. Comunitatea utilizatorilor romani de servicii turistice.

FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
 Cele mai noi subiecte pe Tripinfo.ro 

Lista agentii de turism din Romania. Lista siteuri cu harta Romaniei.
Portal cu oferte inchirieri masini in Romania.

Balcic ( Balchik )

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum Turism - TripInfo.ro -> Bulgaria
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
darkstar_tfd
VIP

Data înscrierii: 14/Iun/2007
Locație: http://www.vjonline.eu

MesajTrimis: Sâm Aug 11, 2007 2:38 pm    Titlul subiectului: Balcic ( Balchik ) Răspunde cu citat (quote)

A reusit cineva sa ajunga acolo ? Am gasit ceva informatii interesante cum ca ar fi fost numit Orasul Alb in trecut din cauza dealurilor din prejur si cum ca acolo ar fi fost destinatia preferata a reginei Maria a Romaniei deoarece la Castelul Cuibul linistit se afla o gradina botanica.
derek
Turist expert

Data înscrierii: 19/Iun/2007

MesajTrimis: Sâm Aug 11, 2007 3:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da , despre gradina botanica am auzit si eu. Ne-a bazait profu de bio la scoala cu chestia asta. Se pare ca e o rezervatie mare de cactusi acolo si e unica in sud estul si centrul Europei.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
teddy
Turist

Data înscrierii: 10/Mai/2008

MesajTrimis: Sâm Mai 10, 2008 12:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am fost la Balcik de cateva ori.Este un loc care merita vizitat, atat castelul dar mai ales gradinile din jurul lui.Peisajul este foarte frumos, seamana cu Grecia, du-te acolo si ai sa intelegi de ce regina Maria a vrut sa-i fie inmormantata inima acolo!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Dianora
Turist

Data înscrierii: 07/Feb/2009
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm Feb 07, 2009 5:58 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pentru cei care doresc sa vada Balcicul, le pot arata pozele mele

Castelul http://dj-dia.blogspot.com/2008/08/castelul-reginei-maria-din-balcic.html

Gradina Botanica http://dj-dia.blogspot.com/2008/07/gradina-botanica-balcic.html
rcn

Data înscrierii: 10/Iun/2010

MesajTrimis: Joi Iun 10, 2010 10:51 am    Titlul subiectului: Fotografii din Balcik si Kaliakra Răspunde cu citat (quote)

Am fost si eu acolo, de mai multe ori, spre sfarsitul toamnei. As merge in fiecare an. Pentru poze si cu Balcik-ul si cu Kaliakra puteti intra pe:
http :// fotoimpresii . wordpress . com/2010/05/13/balcik-si-kaliakra/
Sus
gabriel

Data înscrierii: 30/Iun/2010

MesajTrimis: Mie Iun 30, 2010 10:13 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ieri m-am intors de la Balcic, dupa o vacanta de o saptamana petrecuta acolo. Trebuie sa spunem de la bun inceput ca am ales aceasta destinatie pentru ca aveam nevoie de soare, plaja, apa..., dar si liniste, relaxare, lume putina. Inainte de a alege, am citit forumurile, inclusiv pe acesta. Ca atare, pentru ca adevarul sa fie restabilit, imaginea sa nu fie deformata de cine-stie-ce trairi interioare, realitatea sa nu fie cosmetizata ( poate chiar din interes ? ), am sa va povestesc ce am vazut eu, adevarul - 100% - adevarat.
Balcicul este un sat cu statut de oras asezat pe un deal, cu strazi care urca abrupt, inguste, case vechi ( comunismul nu a construit mare lucru pe aici ), verdeata, vegetatie specifica reliefului muntos, multe conifere, au si tei, etc. Daca nu cunosti orasul, nu te descurci, este intortocheat si nu are indicatoare, adica atmosfera de statiune nu prea exista. Ca idee, am observat ca regimul comunist bulgar a dus o politica de bulgarizare si de stergere fortata a tuturor urmelor altor civilizatii de pe "teritoriul lor" si nu ma refer numai la cea romaneasca, insa aici au stapanit turcii 500 de ani ! Azi, in Balcic, numai o umila moschee ( inchisa ) mai aminteste de Imperiul Otoman; strazile au fost redenumite ( Todorov, Dimitrov, etc ), iar despre administrarea romaneasca nici nu poate fi vorba. Nu ai sentimentul ca acea bucata de pamant a fost locuita si de romani, il simti ca pe un loc strain.
Am spus, deci, ca nu avem indicatoare, te poti orienta intreband vreun politist ( care sta la panda poate prinde vreun roman gresind ceva ), sau un pierde-vara de pe acolo, care iti vor intelege intrebarea si iti vor raspunde cu 2, 3 cuvinte romanesti si restul in bulgara. Cum - necum am ajuns la hotel. Hotel Ahilea ! Un hotel modest, ridicat artificial la rang de 3 stele, insa - lucru interesant - pe firma, pe usa, pe frontispiciu, nu sunt afisate stelele, asa cum e normal si cum se practica la toate celelalte. Ramane, deci, sa se stabileasca numarul de stele al hotelului. Am fost condusi la camera ( personalul de la receptie stie engleza ), unde am avut a doua mare dezamagire : mirosul. Igrasie, neaerisit, miros inchis de lemn, poate de la mocheta...Camera mica, nu era prevazuta cu niciun scaun, niciun pahar, fara minibar, nicio masa...avea asa : paturi + noptiere, dulap la intrare + cuier, o " masa " pe care statea un TV color sport - vai de capul lui - si sub care ar fi trebuit sa fie minibarul, un tablou, un cos de gunoi, asa cum avem noi la bucatarie, asezat linga pat, iar afara, pe balcon, 2 scaune de plastic.
Am uitat sa precizez ca am platit la receptie 5 lv. pe zi pentru parcare ( taxa de statiune o platisem la agentie ).
Ne-am schimbat si am mers la masa, la " restaurant ". Aici am avut alt soc !!! Meniul a fost INCREDIBIL de prost, sub orice limita !!! Aveau asa : piept de pui, carne de purcel, salata ( rosii + castraveti si/sau varza ), o supa, un fel de mancare ( gen mazare, fasole verde ), niste prajituri din cele care se fac in casa ( din alea tari, fara sirop ), un fel, maxim doua de fructe ( caise+pepene, rar de tot mere, uneori cirese ) si inghetata ( daca apucai, pentru ca nu era suficienta ) Am precizat toate astea pentru cei care au copii ( copilul meu nu a apreciat deloc " prajiturile " Acest meniu s-a repetat timp de o saptamana, fara rabat. Aici am descoperit o " smecherie " ! Masa de pranz, asa cum am descris-o, era sub orice limita, in schimb, cina, era mai elaborata ( frigariu, gratar, peste, sarmalute, ceva de genul asta ) pentru ca sa poata sa plece ei cu mancare mai buna acasa ! Absolut incredibil ! Pe fata ! Micul dejun - aici lucrurile sunt clare, ou fiert, omleta, branza, etc, etc, puteai manca. Nu era varietate, insa era suficient ( daca se termina omleta, de exemplu, mai cereai si se rezolva... Laughing Nu aveau afise cu felurile de mancare. Barul de la cantina, extrem de sarac - bere de-a lor, vodca, rachiu, vin. Nu sunt bautor, nu stiu cum sunt.
Dupa masa, am mers la barul de la piscina. Alt soc ! O cafea...cea mai proasta cafea care se poate bea ! Si aia - o jumatate de pahar de plastic. Sucuri la dozator, ceai, aceleasi bauturi...nimic sa te imbie.
Personalul hotelului, exceptand receptie, nu stie boaba engleaza, nu ai cu cine sa te intelegi, dar si manierele...intra peste tine in camera sa schimbe gunoiul, sau sa faca curatenie...INCREDIBIL ! Noi ne-am trezit cu o baba in camera, usa fiind incuiata, ne-am si speriat ! Lenjeria, prosoapele, nu se schimba, curatenia - o singura data - schimba hartia igienica, ridica gunoiul...si cam atat. Shocked .
Castelul : este o vila, ceva mai mare, frumos, gradinile splendide, nu are cine sa-ti dea explicatii, in interior nu exista inscriptii, afara sunt in bulgara, engleza, romana. Pentru ca sa-l vizitezi cu totul iti trebuie o zi, sa zicem o dupa-amiaza, dupa masa, pana seara la inchidere ( urci pe terese, cobori, faci poze, admiri...dureaza ) Castelul nu se viziteaza in integralitatea lui ( nu se stie de ce ), nu se stie cine l-a construit, in ce an, detalii din acestea, asa cum primesti la Peles, de exemplu. Te mulumesti ca vezi. Tot orasul se invarte in jurul castelului, asta e miezul. Nicio strada din Balcic nu se numeste " Regina Maria " !
Deci, in mare, asta e Balcicul !
Dar socul-socurilor, dezamagirea-dezamagirilor, este asta : IN " STATIUNEA " BALCIC NU EXISTA PLAJA, OAMENI BUNI !!! NU AI UNDE SA FACI O BAIE !!! Statiunile vand bilete la mare, la un hotel la 200 m de plaja....insa nu exista plaja !!! IN TOATA STATIUNEA SUNT 50 UMBRELE PE O " PLAJA ", SI ALTE 50 LANGA CASTEL, 5 lv. umbrela, 5 sezlongul...pentru ce ?? Plaja castelului nu este langa apa, trebuie sa traversezi faleza, ajungi la dig, cobori pe cateva trepte si ai ajuns in apa, in apa nu ete nisip, doar pietre...pietroaie ! Dincolo, plaja este pe malul apei, insa in apa sunt pietre, nisipul de proasta calitate, alge...inacceptabil ! Reamintesc ca vorbim d eo plaja de max. 50 de umbrele, 5 - 6 randuri a 9-10 umbrele...mai multe nu sunt, uitati-va pe Google Earth. Nu va mint, e purul adevar !
Ca atare, Balcicul e un loc in care sa poposesti ( eventual ) o zi. Mai mult, e pierdere de vreme si bani aruncati degeaba. Nu ii inteleg pe cei care au recomandat aceasta " statiune ", culmea...la Marea Neagra ! Ce treaba are Balcicul cu profilul unei statiuni la Marea Neagra ? Noi am facut plaja la Albena !
Rog, nu mai induceti lumea in eroare ( si noi tot la o recomandare am ales Balcicul ), insa daca vorbim, si mai ales scriem, o facem sa ne ajutam intre noi, nu sa ne batem joc ! Vreau sa vad un singur om care sa ma contrazica in ceea ce am spus. Si nu am spus tot ! Nu am spus ca am gasit in camera furnici, paienjeni si un gandac ! Ca nu dezinfectau grupurile sanitare. Ca in camera nu existau pahare, ca igiena, in general, lasa de dorit. Ca preturile sunt exagerat de mari. Ca Balcicul are, in profunzimea lui, nevoie de investitii mari pentru ca sa poata fi numita statiune, etc, etc...
Poate am uitat cate ceva, insa aici am prins esentialul.
Sfatul unui om patit : evitati Balcicul, evitati, in general, Bulgaria! Nu va scumpiti la tarate !
Sus
alinapopa36

Data înscrierii: 22/Noi/2011

MesajTrimis: Lun Ian 09, 2012 11:00 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu am fost la Balcic, dar mi-as dori foarte mult sa vizitez Castelul Reginei Maria si Gradina Botanica.
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum Turism - TripInfo.ro -> Bulgaria Ora este GMT
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum

Subiecte similare
 Subiecte   Răspunsuri 
Nu sunt mesaje noi Autocarul sau microbuzul Bucuresti - Balcic? 5
Nu sunt mesaje noi Hotel Naslada , din Balcic 4